Beleidsplan 2014 / 2015
Trouwe volgers van onze website weten inmiddels dat wij iedere twee jaar een nieuw beleidsplan publiceren. Zo is inmiddels ook het Beleidsplan 2014/2015 toegevoegd.
Ter gelegenheid van de presentatie van het vorige beleidsplan twee jaar geleden heb ik geschreven dat, naast het beleidsplan zelf, ook het proces van belang is. Je wordt iedere twee jaar gedwongen jezelf een spiegel voor te houden. Dit jaar heb ik eens gekeken wat het effect is geweest van al die jaren nadenken over Stichting Tileng. Ik heb daarom de beleidsplannen van de afgelopen jaren eens naast elkaar gelegd. De conclusie die daaruit getrokken kan worden is helder. Uiteraard veranderen er details, staan er andere poppetjes in, zijn zaken verder uitgewerkt en heeft de toevoeging van het Handboek ‘Implementatie van beleid op lokaal niveau’ een grote stap vooruit betekend. Maar de achterliggende uitgangspunten zijn nog steeds dezelfde. En gelukkig maar. We zijn blijkbaar nog steeds dezelfde Stichting Tileng.
Wat zijn die uitgangspunten?
- Stichting Tileng ondersteunt kleinschalige projecten, gericht op individuele desa’s, zodat een band met de bevolking wordt opgebouwd en effecten meetbaar zijn.
-
De stichting biedt alleen ondersteuning met blijvend effect, dus geen noodhulp.
-
Niet de stichting, maar de mensen van de desa’s bepalen welke projecten zij uitgevoerd zouden willen zien worden. Dit brengt een grotere verbondenheid met de projecten en daardoor meer rendement.
-
Alle gelden worden ingezet in Indonesië. Er is in Nederland geen strijkstok.
Bent u nu ook zo nieuwsgierig geworden naar het Beleidsplan?
Beleidsplan, bevolking, gericht op individuele desa’s, kleinschalige projecten, presentatie, projecten, rendement, Stichting Tileng, verbondenheid