Een eigen stijl

Geplaatst op: 2 juni 2017 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar trekt je stijl wel de aandacht die het verdiend?

Jarenlange vrienden van onze stichting, zoals Youp van ’t Hek en Wieteke van Dort, hebben een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zij worden ook direct aan die stijl herkend.

Dat zou ook voor Stichting Tileng ideaal zijn. We beseffen natuurlijk dat we niet de enige zijn! We vissen allemaal in dezelfde vijver. We hopen dus een beetje op te vallen door onze stijl.

Dat is echter geen reden om onze stijl aan te passen. We hebben een eigen stijl en die past bij ons.

Het blijft daarom de moeite waard om op aandacht te vragen voor het werk van Stichting Tileng in de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden op het eiland Java in Indonesië.

Een stichting die in 1997 eigenlijk is begonnen, maar in 2000 werkelijkheid begon te worden. Door het opstarten met de mensen van het eerste uur, Cees, Bram en ik. Met de huisstijl en website van Remco (Carnero Mediadesign) onze adviseur in deze.

Het is goed nogmaals te lezen in de nieuwsbrief “Van bezoek tot stichting”. In 1997, omdat de toenmalige geldschieter zei: “Niets privé meer”. Wij moesten het officieel gaan regelen, als wij wilden dat hij door zou gaan met doneren. Op zijn advies zijn we doorgegaan. We wilden immers verder. Aldus geschiedde. In 2000 is Stichting Tileng officieel opgericht. Ik heb er nooit spijt van gehad.

Sinds de oprichting in 2000 steunt Stichting Tileng officieel aan aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië. In eerste instantie uiteraard de desa Tileng, inmiddels uitgebreid met Imogiri en Baturraden. Stichting Tileng heeft als doelstelling het verbeteren van de leef- en woonsituatie in deze desa’s. Dit doet zij door middel van het bouwen van huizen en scholen, het verlenen van studiebeurzen, het opzetten van een veestapel (de ‘Buffelbank’), en nog veel meer.

Elk project dat het waard is om te doen, is  het waard om het goed te doen.

De stichting begeleidt en financiert alleen projecten, die zijn geïnitieerd door de lokale bevolking. Dat wil zeggen dat de mensen in de desa’s zelf aangeven wat zij nodig hebben en met steun van de stichting zouden willen realiseren. Deze lokale initiatieven waarborgen de betrokkenheid van de lokale bevolking en vergroten daarmee de effectiviteit van de projecten.

Speerpunten binnen deze ondersteunende activiteiten zijn effectiviteit en duurzaamheid. De projecten zijn dan ook gericht op gebieden waarmee een blijvend resultaat kan worden bereikt, zoals onderwijs, huisvesting, hygiëne en het genereren van inkomen.

Als u Stichting Tileng steunt, steunt u de bewoners van de desa’s met het realiseren van hun eigen ideeën ter verbetering van hun bestaan. Uw bijdrage is van harte welkom. Alle bijdragen gaan voor meer dan 99% naar de projecten op Java.

Ik kom uit Capelle aan den IJssel, ben oprichter en voorzitter van Stichting Tileng (www.tileng.nl), en plaatst elke week een verhaal (van onze eigen hand of van gasten, al dan niet op uitnodiging) over het werk van de stichting, over bijzonderheden over ons werkgebied of over ervaringen ter plaatse.

Dus kijk regelmatig op onze website, websites en social media zoal Facebook, LinkedIn, Google Plus, enz..