Bestuur en vrijwilligers
BESCHERMHEER
Peter Oskam (1960), burgemeester van Capelle aan den IJssel.
Peter Oskam, heeft zes kinderen, werkte als politieagent te Den Haag, ambtenaar bij het ministerie van Justitie, officier van justitie in Rotterdam en kinderrechter te Den Haag en Arnhem. Daarna werd hij vicepresident bij de Rechtbank Arnhem en Amsterdam.
In 1992 werd Oskam op de C-lijst scheidsrechters betaald voetbal geplaatst. Hij leidde tussen 1998 en 2004 64 wedstrijden in de eredivisie. Hij heeft aan de wieg gestaan van het project Basta (aanpak schoolverzuim), Nachtdetentie (minderjarige verdachten die overdag begeleid naar school gaan, maar de rest van de tijd vastzitten) en de intensievere samenwerking binnen de justitieketen AJB (Arrondissementaal Justitieel Beraad). Verder was hij parttime docent op de Politieacademie en de SSR (opleidingsinstituut voor rechters) en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie van Toezicht van een gevangenis.
Van 2012 tot 2016 was hij voor het CDA Tweede Kamerlid met als portefeuille Veiligheid & Justitie. Oskam was ook voorzitter van de KNVB District West 2 (Zuid-Holland) en binnen het landelijke bestuur verantwoordelijk voor sportiviteit en respect.
VOORWOORD
Nadat Ton Lange vol passie vertelde over het werk van Stichting Tileng en mij vroeg om in navolging van oud-burgemeester J.F. Koen de nieuwe beschermheer te worden van deze stichting, voelde ik mij zeer vereerd om die taak op mij te nemen. Stichting Tileng zet zich belangeloos in om de desa’s in de omgeving van Yogyakarta de bewoners te helpen op het gebied van woonruimte, onderwijs en het vergaren van inkomen. We praten hier over zeer arme gebieden waar jongeren een enorme leerachterstand hebben en weinig kansen op de arbeidsmarkt. De stichting zet zich via vrijwilligers en via besteding van ontvangen giften in om woningen te bouwen, scholen op te zetten en kwalitatief goed onderwijs te geven. En verder worden projecten opgezet om bewoners van inkomsten te voorzien. De werkwijze is zodanig effectief dat dit met geringe kosten gepaard gaat en dat alle door de stichting gegenereerde inkomsten ook daadwerkelijk in de desa’s en aan de bewoners worden besteed.
De werkwijze van de stichting wordt goed gekeken naar de behoefte van de plaatselijke bevolking en wordt nauw samengewerkt in de regio en met plaatselijke ondernemers en onderwijzers.
Als burgemeester van Capelle aan den IJssel zie ik sterke raakvlakken met de Capelse werkwijze van armoedebestrijding. Ook daar staat samenwerking hoog in het vaandel.
Om het werk van Stichting Tileng te kunnen voorzetten, is iedere gift zeer welkom. Ik beveel Stichting Tileng dan ook warm aan.
Peter Oskam
Burgemeester Capelle aan den IJssel
BESTUUR
(uiteraard onbezoldigd)
Voorzitter
Remco Lange (1974), woont in Rotterdam en werkt in Capelle aan den IJssel. Sinds februari 2006 eigenaar van ontwerp studio Carnero Mediadesign (www.carnero.nl). Carnero Mediadesign is er trots op om al het grafische werk – huisstijl, website en drukwerk – te mogen verzorgen voor Stichting Tileng. Voorzitter van Stichting Tileng vanaf 1 januari 2018
Rechtstreeks bereikbaar via lange@tileng.nl
Secretaris
Jonathan Smit (1991), woont in Capelle aan den IJssel en is Communicatiestrateeg bij Communicatiehaven.
Rechtreeks bereikbaar via smit@tileng.nl
Penningmeester
Ellen Mierop (1955), woont in Den Haag en werkt parttime als administratief medewerker bij een bedrijf voor tuinaanleg en -onderhoud.
Rechtstreeks bereikbaar via mierop@tileng.nl
Bestuurslid
Sonja van der Lely (1954), woont in Maarssen, is eigenaresse van Aanschuiftafel Bunga lili “Oosters eten voor het goede doel!” en werkzaam geweest als secretaresse/management assistente.
Rechtstreeks bereikbaar via vdlely@tileng.nl
VRIJWILLIGERS
Vrijwilliger
Janou Herder (1991), woont in Nijmegen, is student psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Is begonnen aan de Masteropleiding.
Vrijwilliger/vertaler
Bari Muchtar (1951), woont in Almere en is onder meer werkzaam als freelance vertaler Indonesisch.
Bereikbaar via info@tileng.nl
Oprichter
Ton Lange (1947-2017), oprichter en initiatiefnemer Stichting Tileng in 2000.
AMBASSADEUR
Wouter Muller (1947-2022) , woonde in Enschede, was muzikant, tekstschrijver en componist.
Wouter is in 1947 geboren in Bandung(West – Java) en kwam in de jaren vijftig naar Nederland. Voor het grote publiek was Wouter een onbekende, maar hij heeft vele jaren muziek gemaakt. Speelde in diverse bands waaronder vele jaren in de Oost-Nederlandse folkgroep Jakkes (2 elpees). Richtte in Enschede de groep Quasimodo op als begeleidingsband voor Willem Wilmink. Maakte daarmee enkele theaterprogramma’s en de CD ‘Achterlangs’ en de kinder-CD ‘Verboden voor kinderen’. Schrijft geregeld Nederlandstalige teksten en muziek en componeerde behalve voor Quasimodo en Willem Wilmink ook voor Wieteke van Dort.
Zijn Indische afkomst inspireerde hem om daarover nieuwe teksten en muziek te maken. Daarmee is hij in de afgelopen jaren zeer bekend geworden in vooral Indische kringen. Zowel voor de Indische gemeenschappen in ons land en daarbuiten, maar ook in Nederlandse theaters trad hij regelmatig op. Van zijn eigen liedrepertoire verschenen tot nu toe vijf CD’s.