Oranje poule voor het goede doel van Tileng

Geplaatst op: 30 juli 2010 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Na ruim een maand bijna dagelijks voetbal op TV is het even afkicken. Het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika is ten einde met Spanje als winnaar. Het Nederlands elftal is verder gekomen dan de meeste mensen hadden verwacht maar sneuvelde helaas voor de derde keer in de historie in de finale.

Voor aanvang van de WK hadden miljoenen ‘bondscoaches’ een mening over de opstelling, over de kansen van Oranje en wie de uiteindelijk winnaar zou worden. Heel Nederland leek al in de ban van het WK-voetbal. Alles kleurde oranje en bijna iedereen werd met de dag positiever. Zal het Nederland dan eindelijk lukken om wereldkampioen te worden!?

Heel veel liefhebbers hadden voetbal poules met voorspellingen; in de vriendenkring, op het werk, op school of in de sportkantine ingevuld. Soms kon je er iets mee winnen, maar de meeste mensen speelden vooral voor het plezier en sommigen ook voor een goed doel.

Ook bij de gemeente Amersfoort werd door Peter Hayes een poule georganiseerd. Voor het wij-gevoel, om te laten zien dat jij ook een Oranjehart hebt. Had je de uitslagen goed voorspeld of zat je er het dichtste bij, dan kon je de poule winnen.

Na een spannende WK-finale werd eindelijk de uitslag bekend van de WK-poule die de gemoederen bij de gemeente Amersfoort weer tot bedaren moest gaan brengen. Verrassende winnaar werd het hoofd van de afdeling, Eddy Karrenbelt. In plaats van de vele goede suggesties die de collega’s hem toeriepen over de bestemming van de pot (taart, concerten, etc.) koos Eddy ervoor het winnende bedrag te schenken aan Stichting Tileng.

Stichting Tileng stelt deze donatie bijzonder op prijs, zoals u zult begrijpen; de stichting kan zijn doelstellingen alleen verwezenlijken met de hulp van anderen. Een gift als deze zal daar zeker aan bijdragen. Met dank aan Eddy Karrenbelt en Peter Hayes voor dit initiatief