Expeditie Wijz verbindt twee scholen in twee totaal verschillende werelddelen met elkaar!

Geplaatst op: 20 september 2023 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Expeditie Wijz deelt graag een ervaring!

“Sekolah Dasar Negeri 1 Kemutug Lor, een lagere school in Baturaden op Java. Een bijzondere ontmoeting. Via Stichting Tileng komen we in contact met Santos en Amik. Twee mooie mensen die ons graag met hun land laten kennismaken. Prachtig om te horen, zien, ruiken, proeven, ervaren hoe het leven is op Java. Een wens van ons is om in contact te komen met een basisschool. Hoewel ons bezoek net samenvalt met de vakantie rondom het Suikerfeest, is toch het hele team van de school aanwezig. We maken kennis en wisselen ervaringen uit over de manier van werken in Indonesië en in Nederland. Het is een kleurrijke school met aandacht voor creativiteit.

We vragen of het team wensen heeft voor hun school. Zij hebben dringend computers nodig op school, zodat de kinderen hun computervaardigheden kunnen oefenen. Deze wens kunnen we vast vervullen. In overleg met Stichting Tileng besluiten we geld in te gaan zamelen zodat de computers in Indonesië gekocht kunnen worden. De kinderen van Basisschool ExpeditieWijz in Hengelo gaan hierbij helpen. 

Twee scholen in twee totaal verschillende werelddelen met elkaar verbinden om van elkaar te leren, dat is pas burgerschap.”