Ondersteuners van het eerste uur

Geplaatst op: 4 februari 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Het is goed aan het begin van een nieuw jaar weer eens stil te staan bij onze ondersteuners van het eerste uur. Daarmee wil ik geen afbreuk doen aan de geweldige steun die wij al jaren ontvangen van onze (vaste) donateurs en sponsors. Deze ondersteuners maken het mogelijk, dat de stichting zijn bestedingsgarantie kan afgeven.

Stichting Tileng heeft immers nagenoeg geen overheadkosten, behalve de jaarbijdrage voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de kosten van de bankrekeningen. De bestuursleden en een aantal fantastisch meewerkende bedrijven nemen deze kosten voor hun rekening. Stichting Tileng zet ook voor het werven van donateurs geen kostbaar bureau in. Alle donaties en schenkingen aan de stichting gaan dientengevolge voor circa 99% naar de projecten in Indonesië!

Met andere woorden, wie Stichting Tileng financieel steunt, kan er op rekenen dat het geld rechtstreeks wordt besteed aan projecten van, voor en door de bewoners van de desa’s Tileng, Baturraden en Imogiri.

Maar nu de verdiende aandacht voor onze ondersteuners:

Eureka CaterWare is een groothandel in innovatieve en hoogwaardige disposable producten met name gericht op de catering branche. Eureka CaterWare is onderdeel van een groep bedrijven die investeert in snelgroeiende en innovatieve ondernemingen en projecten en deze verder actief begeleid naar volle wasdom. Diverse vennootschappen uit de groep ondersteunen de stichting bij toerbeurt. De groep is reeds ondersteuner van het eerste uur. Zij verschaft de stichting kantoor- en vergaderruimte en neemt verder alle kantoorkosten, inclusief porti, voor haar rekening.

Netvlies Internetdiensten helpt sinds 1997 de meest uiteenlopende organisaties met het realiseren van hun online doelstellingen.

Dit doen zij door het beschikbaar maken van de modernste technieken en opzienbarende ontwerpen voor iedere klant. De hosting van de website van de stichting wordt (gratis) verzorgd door Netvlies Internetdiensten te Breda.

Stichting “BERSAMA” is ook een van de eerste ondersteuners van Stichting Tileng. Stichting “BERSAMA” Nederland – Indonesië heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen van de sociale band tussen de bevolking van Nederland en Indonesië. Stichting Bersama staat een deel van haar netto winst af aan Stichting Tileng voor projecten in Indonesië.

NautaDutilh is een van de grootste onafhankelijke advocatenkantoren in de Benelux met ruim 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs en heeft (gratis) de statutaire werkzaamheden voor de stichting verzorgd.

Ernst & Young is wereldwijd toonaangevend op het gebied van accountancy en financiële, fiscale en organisatorische advisering. Zij zijn de accountants van de stichting en voorzien jaarlijks de jaarstukken van Stichting Tileng van een beoordelingsverklaring. Ook dit kost de stichting niets.

Rabobank Graafschap-Noord verzorgt onze bankzaken en neemt de helft van de kosten van het betalingssysteem iDEAL voor haar rekening. Hierdoor kunnen de bankkosten worden beperkt.

Indonesia OK (http://indonesia-ok.com/) is een bezoek meer dan waard. Al meer dan vier jaar wordt via deze website hulp geboden aan reizigers en andere belangstellenden om hun weg te vinden in Indonesië en de site biedt daarvoor veel praktische informatie. De beheerder van de site adviseert en vertaalt voor de stichting desgewenst stukken vanuit Bahasa Indonesië naar het Nederlands en omgekeerd.

Carnero Mediadesign is een full-service ontwerpstudio voor webdesign, corperate identity, print, advertising, photography and internet consultancy. Vanaf de oprichting van de stichting ontwerpt en verzorgd Carnero de huisstijl en alle grafische uitingen. Remco Lange eigenaar van Carnero Mediadesingn is als adviseur en vrijwilliger in het bestuur van de stichting actief.

 

U begrijpt wel deze ondersteuners zijn van cruciaal belang voor een charitatieve instelling als Stichting Tileng.

 

Dank mensen!