Alle kleine beetjes helpen…….

Geplaatst op: 14 oktober 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Het is voor elke stichting belangrijk om zoveel mogelijk sponsors te vergaren zodat zij hun werk kunnen doen. Toen ik in contact kwam met Stichting Tileng en ik helemaal warm liep voor de projecten en de wijze waarop de stichting te werk ging, samen met de lokale bevolking, wilde ik ook iets doen. Iets, maar wat? Er kwam een idee in mij op om tijdens de kerstmarkt zelfgebakken kroepoek te verkopen en nog wat andere hapjes. Deze kerstmarkt is speciaal bedoeld voor goede doelen en de kraam wordt dan gratis verstrekt. Maar ja, mijn gezondheid is nou niet je dat, dat ik dit aan zou kunnen en dus schoof ik het op de lange baan.

Ik moest iets anders bedenken. Ik heb wat informatie gevraagd aan Ton Lange, voorzitter van Stichting Tileng, en die heeft mij wat toegestuurd. Hiermee ben ik naar  de Diaconie van de Hervormde Kerk in Hardenberg gegaan en zo is het balletje gaan rollen. Elk jaar doneert de kerk een bedrag, terwijl ook ieder jaar een opbrengst van de collecte tijdens één dienst naar Stichting Tileng gaat. Ik heb begrepen dat de opbrengst van de collecte verdubbeld wordt door de diaconie. Elk jaar print ik een paar nieuwsbrieven uit en geef die aan een van de diakenen (toevallig is mijn overbuurvrouw daar één van) zodat ook zij weten waar hun donatie aan besteed wordt. Inmiddels heb ik met eigen ogen gezien waar Stichting Tileng zich mee bezighoudt en welke projecten er zijn.

Misschien is het niet veel wat deze kerk bijdraagt maar zeg nou zelf: alle kleine beetjes helpen, niet waar? En volgens mij zijn er over heel Nederland verspreid een heleboel kerken dus misschien een idee voor anderen? Zegt het voor, zegt het voort!