12½ jarig bestaan in 2012

Geplaatst op: 13 januari 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Wat 14 jaar geleden allemaal begon met een tweedaags bezoek aan de dusun (woongemeenschap) Manggung (een van de 16 dusuns van de desa Tileng) is uitgegroeid tot wat Stichting Tileng nu is; bovendien bestaat de stichting aan het einde van het jaar 12,5 jaar.

  • Vanaf de oprichting in het jaar 2000 houdt Stichting Tileng zich bezig met de ondersteuning van structurele verbeteringen van de levensstandaard van een drietal dorpen op Java in Indonesië, te weten Baturraden, Imogiri en natuurlijk Tileng. De stichting heeft daarbij een aantal – in mijn ogen – unieke uitgangspunte
  • projecten gericht op structurele verbeteringen; dit wordt vormgegeven door onder andere de bouw van woningen en scholen, het verstrekken van studiebeurzen en het ter beschikking stellen van koeien, waarmee men inkomen kan genereren;
  • eigen initiatief van de lokale bevolking; de lokale bevolking komt zelf met voorstellen en zal deze ook zelf moeten uitvoeren, waardoor er een groot draagvlak, en dus enthousiasme, voor de projecten ontstaat; Stichting Tileng zorgt voor de financiering;
  • bouwprojecten uitgevoerd door lokale partijen; op deze wijze snijdt het mes aan twee kanten: werk voor de lokale bevolking en de oplevering van nieuwbouw;
  • amper overheadkosten; alle ontvangen donaties worden voor 100% besteed aan de projecten op Java (beperkte overheadkosten in Nederland worden gedragen door vrijwilligers/sponsors);
  • 100% transparant; alle informatie is beschikbaar op internet, terwijl alle vragen om aanvullende informatie direct en volledig worden beantwoord.

Geïnteresseerden kunnen alles over Stichting Tileng vinden op www.tileng.nl .

Met het vorenstaande wil ik namens het bestuur melden, dat we vanaf het begin van dit jaar op gezette tijden en via allerlei kanalen aandacht zullen vragen voor het jubileum van de stichting. Gerichte acties met de social media. Maar ook via onze website zoals nu. Vanwege het 12,5 jarig bestaan van Stichting Tileng heb ik de volgende oproep gedaan aan mijn relaties, vrienden en familie:

“De bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Tileng hebben zich voorgenomen om de stichting op haar verjaardag een cadeau te geven. Wij willen dan graag een cheque overhandigen van EUR 12.500.
Wij roepen daarom iedereen op om EUR 12,50 (meer mag natuurlijk ook) over te maken op bankrekening 1237.98.965 t.n.v. Stichting Tileng te Capelle aan den IJssel, o.v.v.: “12,5 jaar”.
Begin het jaar goed; help Stichting Tileng helpen!”

Sluit u daarbij aan en maak EUR 12,50 over op bankrekening 1237.98.965 t.n.v. Stichting Tileng te Berkel en Rodenrijs, o.v.v.: “12,5 jaar”; u helpt dan de jarige stichting te helpen.