Op vrijdag 21 december nam burgemeester Frank Koen van Capelle aan den IJssel het magazine ‘’Buffelen voor Tileng’’ ontvangst uit handen van Ton Lange, voorzitter van Stichting Tileng.

Geplaatst op: 24 december 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Burgemeester Frank Koen neemt magazine van Stichting Tileng in ontvangst

Stichting Tileng bestaat deze maand 12.5 jaar en om stil te staan bij deze mijlpaal heeft de stichting met behulp van adverteerders het magazine ‘’Buffelen voor Tileng’’ uitgebracht. In dit magazine zijn de hoogtepunten van 12.5 jaar Stichting Tileng te lezen. Zo valt er te lezen over het opzetten van een ‘’Buffelbank’’ (lees “koeienbank”), waarbij gezinnen een koe krijgen en hierdoor voorzien worden van mest, melk, kalveren en kan men voorzichtig aan gaan handelen. Ook zijn er diverse verhalen te lezen van mensen die betrokken zijn bij Stichting Tileng, van bestuursleden tot Indonesische kinderen die een studiebeurs van de stichting hebben gekregen. Het magazine is te koop voor het symbolische bedrag van EUR 12,50 via de site van de stichting. Omdat de stichting een bestedingsgarantie heeft van 99% zullen de opbrengsten geheel ten goede komen aan projecten van de stichting. Voor meer informatie over deze projecten of over Stichting Tileng zelf kunt u terecht op www.tileng.nl . Ook is het mogelijk het magazine via deze site te kopen.

Over Stichting Tileng:

De verkoop van dit magazine draagt bij het verbeteren van de leef- en woonsituatie van de desa’s Tileng, Imogiri, en Baturraden op Java, Indonesië. Dit doet de stichting door het begeleiden en financieren van projecten die zijn geïnitieerd door de lokale bevolking. Speerpunt binnen deze ondersteunende activiteiten is duurzaamheid. Door het bieden van structurele hulp, zoals onderwijs en inkomengenererende projecten, wordt een blijvende effectiviteit bereikt.

Stichting Tileng heeft nagenoeg geen overheadkosten. Het bestuur van de stichting bestaat enkel uit vrijwilligers. Overige kosten (zoals bijvoorbeeld verzendingskosten) worden vergoed door een aantal fantastisch ondersteunende bedrijven. Enige uitzonderingen op die regel zijn de gebruikelijke jaarbijdrage voor de Kamer van Koophandel (KvK is per 1 januari 2013 niet meer van toepassing) en de kosten van de bankrekeningen. Zo worden alle donaties en schenkingen gegarandeerd voor 99% besteed aan de projecten in Indonesië, zonder dat er geld ‘aan de strijkstok’ blijft hangen in Nederland.