Aart-Jan Moerkerke, burgemeester van Papendrecht

Geplaatst op: 2 januari 2013 · Geplaatst in: Referenties

De kracht van de Stichting Tileng is de enorme betrokkenheid. Als geen ander weten de mensen achter de stichting wat er onder de bevolking van de desa’s op Java leeft.  Niet omdat zij zelf – zoals soms bij andere organisaties het geval is – denken de wijsheid in pacht te hebben, maar omdat de projecten door de bevolking zelf worden voorgedragen. De Stichting Tileng heeft er voor gekozen te werken zonder overheadkosten die op de begroting drukken. De financiële hulp komt dan ook volledig ten goede aan de projecten. Deze manier van werken staat er garant voor dat de juiste hulp op de juiste plaats wordt aangeboden; zonder strijkstokken, zonder discussies over de Balkenende-norm en met een duidelijke en inzichtelijke verantwoording. Het is dan ook de unieke combinatie van ‘hart voor de zaak’ en integriteit die mij persoonlijk bijzonder aanspreekt.