Eindejaarsnieuwsbrief

Geplaatst op: 28 januari 2021 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Beste donateurs en lezers,

Een einde van een raar jaar. Ik wilde schrijven “bewogen jaar”, maar als we met z’n allen iets niet hebben kunnen doen, dan is het vrij bewegen.

Ik hoop dat het u allen goed gaat, dat iedereen in uw omgeving in goede gezondheid verblijft en dat Corona niet al te veel ellende heeft opgeleverd.

Het is geen geheim dat 2020 voor Stichting Tileng geen gemakkelijk jaar is geweest. We hebben u moeten missen. De Kumpulan, die in mei gepland was, hebben we immers moeten annuleren. Jammer, want we vinden het contact met u, in welke vorm dan ook, belangrijk en een Kumpulan geeft altijd net dat beetje extra. Ook hadden we het 20-jarig bestaan van onze stichting uitgebreider willen vieren.

Ik wil echter niet stil blijven staan bij de negatieve momenten van dit jaar. Ik ben van mening dat er ook genoeg goed nieuws te melden is.

Laat ik beginnen met het feit dat binnen ons bestuur niemand getroffen is door Corona en dat hetzelfde geldt voor onze mensen op het eiland Java. Op Java gelden dezelfde maatregelen als bij ons, al is er de afgelopen weken wat meer vrijheid gekomen. Echter zie ik ook daar dat het gebruik van mondkapjes een standaard is en dat veel thuisonderwijs gegeven wordt. Hoe mooi is het dan om in juni het bericht te krijgen dat alle kinderen van één van onze basisscholen over zijn naar de volgende klas.

Het is geen geheim dat fondsenwerven niet makkelijk is voor een kleine stichting als de onze. Zeker niet nu. Trots zijn we dan ook dat ons “niet zo geheime” wapen, transparantie, ons er doorheen heeft gesleept op het moment dat we bekend maakten dat we dit jaar de aanvulling op de leraren salarissen niet konden betalen. Na het verzenden van onze nieuwsbrief besloot de Stichting Bond van Oud Steurtjes om een bijdrage leveren, zodat de kinderen goed onderwijs kunnen blijven krijgen. Ongelofelijk! Nu ik dit schrijf, krijg ik weer een brok in mijn keel. Zo mooi dat dit kan. Wij zijn ze ontzettend dankbaar.

(bovenstaande beelden zijn niet in Corana-tijd genomen)

En meer dan in andere jaren zijn we op de hoogte gehouden over de prestaties van een aantal leerlingen. Hoewel we trots zijn op ieder kind, dat dankzij uw bijdrage en de inzet van onze mensen op Java naar school kan, is er altijd een persoon die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dit gaat zeker op voor Regita Rahma Maharatri. In een persoonlijke boodschap aan het bestuur bedankt ze ons, maar zeker ook u, voor uw bijdrage aan haar scholarship.

Regita zit in het laatste jaar geneeskunde aan de Faculty of Medicine, Public Health and Nursing Universitas Gadjah Mada. Ik denk dat we nog wel meer van deze dame gaan horen want twee weken geleden bereikte mij het volgende bericht:

“Regita heeft samen met haar team mee gedaan aan een wedstrijd voor studenten die een idee of uitvinding willen pitchen. Regita en haar team ontwikkelden een screeningtool voor patiënten met perifere neuropathie diabeticum. Ze hopen dat dit innovatieve idee zich verder kan ontwikkelen en op de markt kan worden gebracht voor een bredere gemeenschap.” 

Regita en haar team hebben in een pool van maar liefst 245.000 teams, verspreid over het hele eiland Java, twee keer een gouden medaille gewonnen. Geweldig toch, dat wij daar met z’n allen een steentje aan hebben bijgedragen.

Wist u dat we tot nu al € 1.334,76 hebben opgehaald aan GRATIS donaties? U kunt ons hier ook bij helpen. Het werkt simpel: Ga naar link hiernaast van SponsorKliks en klik op uw favoriete webshop. Van alles wat u daar bestelt, krijgt Stichting Tileng een percentage. U betaalt hier niets extra’s voor. Zo helpt u ons met een gratis donatie. Klikt u op deze link (of op die op onze homepage) de volgende keer dat u online iets bestelt? Of beter nog, zet u de SponsorKliks pagina onder uw favorieten? Bedankt!

Voor komend jaar hopen wij ook weer op uw steun, zodat we weer veel kinderen kunnen helpen met een scholarship en de leraren weer een steuntje in de rug kunnen geven door het aanvullen van de salarissen. Ook zouden we, na deze gedwongen pauze, graag weer aan scholen willen bouwen of renoveren, zodat we ook zo het onderwijs kunnen ondersteunen. We zouden daarbij ook graag zien dat de studenten van de Vlaamse Bouworde weer op bezoek kunnen komen bij onze projecten, en net als in voorgaande jaren letterlijk hun steentje kunnen bijdragen.

Graag zien we dat we ook in 2021 weer op uw steun mogen rekenen en we snel weer bij elkaar kunnen komen voor een gezellige Kumpulan. Dan kunnen we Wouter Muller, onze ambassadeur, weer horen zingen. Dat misten we dit jaar natuurlijk ook allemaal. Maar boven alles hopen we van harte dat 2021 voor eenieder van u meer brengt dan afgelopen jaar en dat iedereen gezond mag blijven.

Fijne dagen en een beter 2021.

Namens het bestuur van Stichting Tileng,
Remco Lange