’Stichting Tileng heeft nagenoeg geen overheadkosten en daarom een bestedingsgarantie van 99%
Open

Vrijwilligerswerk in Indonesië

Verhaal 29-0-2016

Zou je na het lezen van de verhalen op deze site ook graag iets willen betekenen voor de mensen in Tileng, Imogiri en Baturraden? Zou je willen bijdragen aan het verbeteren van de toekomst in de desa’s? En wil je graag meer doen dan alleen een donatie? Ben je iemand die van avontuur houdt en graag de Indonesische cultuur wil leren kennen? Dan is vrijwilligerswerk in Indonesië iets voor jou!

Met vrijwilligerswerk kun je een verschil maken en help je Stichting Tileng om de bevolking in de desa’s te ondersteunen.

12096136_1028756170517687_7836787888488843915_n12079517_1032769463449691_2457400375871794473_n

 

 

 

 

 

 

 

Wat kan je doen?

Er is zowel vrijwilligerswerk op sociaal, bouwkundig, als educatief gebied te doen. Hieronder staan een aantal activiteiten waaraan je zou kunnen denken. 

  • Engelse en Nederlandse les geven (aan kinderen maar ook aan docenten)
  • Organiseren van spelactiviteiten voor de kinderen
  • Klussen (afhankelijk van wat er nodig is)
  • Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng. Denk bijvoorbeeld aan sport, creatieve activiteiten, computerles etc. Je kunt doen waar jij goed in bent!

De lengte van je verblijf mag je zelf bepalen. Vaak is het zo dat hoe langer je blijft, hoe meer je kan betekenen voor de plaatselijke bevolking.

Waar verblijf en werk je?

Het vrijwilligerswerk kan plaatsvinden in de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden. Uitvalsbasis is altijd ons kantoor in Baturraden in Santos’ Homestay. Daar verblijf je dan ook als eerste. Santos’ Homestay wordt beheerd door onze General Manager in Indonesië. Met hem zal vooraf in overleg worden bezien waar het vrijwilligerswerk op dat moment het meest effectief is en waar je in die tijd kan worden ondergebracht. Ook zal hij je kennis laten maken met de Indonesische cultuur en de mooie omgeving rond je werkplek.

Wat kost het je?

Je leest wel eens dat mensen veel geld moeten betalen om vrijwilligerswerk te mogen doen. Bij Tileng is dat niet het geval. Stichting Tileng is een eerlijke en transparante stichting en draait volledig op vrijwilligers, wat betekent dat jij als vrijwilliger dan ook niets hoeft te betalen voor het werk op zich. Je zult alleen reis- en verblijfkosten zelf moeten bekostigen (en natuurlijk alle activiteiten die je in je vrije tijd doet e.d.).

Wat is onze ervaring?

Wij, Janou Herder en Anke Coonen, hebben vrijwilligerswerk gedaan in Baturraden. Onze ervaring is dat de bevolking je met open armen zal ontvangen en dat je wordt opgenomen in hun gemeenschap. We vonden het mooi om te zien hoe zeer de bevolking in Baturraden onze inzet en activiteiten waardeerden. Het is een avontuur om nooit te vergeten en we raden het dan ook iedereen aan! Het verrijkt je leven.

Hoe kom je in contact met ons?

Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten! Je kunt ons bereiken via mail: info@tileng.nl . Ook wanneer je nog vragen hebt over het een en ander, mail ons gerust! We lezen graag van je!