Traditioneel sparen van boeren in Indonesia

Geplaatst op: 21 februari 2005 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Vanaf het begin ben ik in ondersteunende zin betrokken bij Stichting Tileng. Ik heb regelmatig contact met de plaatselijke vertegenwoordigers van de stichting in Indonesië. In gesprekken met hen hoor ik steeds meer dat zij vinden dat de ondersteuning door Tileng goed aanslaat. Vooral het buffelproject werkt zeer positief.

Dit is een eenvoudig voorbeeld van effectieve steun voor een traditioneel gebruik: de buffelbank. Traditioneel sparen boeren in Indonesië niet bij een bank maar via vee. Het werkt zo: een boer verzorgt een of meer buffels van iemand anders (Stichting Tileng). De buffel wordt gedekt en het kalf is het eigendom van de verzorgende boer.

indoDeze traditionele vorm van kapitaalvermeerdering kost veel tijd. Met steun van buiten, zoals via het buffelproject van Stichting Tileng kunnen meer boeren meer buffels per persoon verzorgen en hun economische situatie sneller verbeteren. Kijk ook eens voor actuele informatie over Indonesië: http://indonesia-ok.com