Opening en eerste steenlegging te Baturraden, deel 2

Geplaatst op: 28 november 2005 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Selamat sore, orang orang di Baturraden.

(Goedemiddag, mensen van Baturraden)

Apa kabar?

(Hoe gaat het met u?)

In het bijzonder voor de heer Bupati Banyumas.

Ik voel mij als voorzitter van Stichting Tileng zeer vereerd hier te mogen staan. Voor de mensen die met saamhorigheid en goede samenwerking een grote prestatie hebben geleverd met ondersteuning van Stichting Tileng. Een mooi resultaat met die eerste vier klaslokalen.

Omdat de participatie en samenwerking hier tot een goed resultaat heeft geleid, heeft het bestuur van Stichting Tileng in augustus jongstleden besloten verder te gaan met de tweede fase van deze lagere school.

We zijn toen ook naar de notaris gegaan om het werkgebeid van de stichting uit te breiden met Baturraden. Ik wil hier ook duidelijk zeggen dat gezien de veelheid aan projecten in desa Tileng, Imogiri en Baturraden wij alle projecten op een projectenlijst hebben geplaatst in volgorde van binnenkomst.

Daarmee gaan wij aan de slag richting sponsors. Zodra het geld voor een bepaald project binnen is krijgen onze vertegenwoordigers in Indonesië een e-mail dat zij kunnen gaan starten met het project of een deel daarvan.

r001-025Het moet u allen duidelijk zijn dat wij geheel afhankelijk zijn wat mensen en bedrijven in Nederland aan Stichting Tileng geven. Dus u allen en wij moeten geduld hebben en afwachten.

Inmiddels heeft de Nederlandse regering besloten geen belasting meer te heffen op giften aan stichtingen zoals Stichting Tileng. Dat scheelt dus weer en komt het geld in zijn geheel ten goede aan de projecten in Tileng, Imogiri en Baturraden.

Ik spreek de hoop uit dat u allen op de zelfde wijze blijft participeren en samenwerken om ook de tweede fase van dit project tot een goed einde te brengen zodra het geld van de sponsors is ontvangen. Ik vind het dan ook geweldig dat ik nu de eerste vier nieuwe lokalen mag openen en symbolisch de eerste steen mag leggen van de tweede fase.

Na deze handelingen wil ik nog even uw aandacht vragen voor iets anders.

Toen ik afgelopen mei met pensioen ging heb ik mijn werkgever, het ministerie van volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, een drietal laptops gevraagd en gekregen. Voor de vertegenwoordigers van Stichting Tileng in Indonesië. Inmiddels is er al èèn gegeven aan onze vertegenwoordiger in Tileng.

Een ander wil ik geven aan uw vertegenwoordigers Djatmiko en Tekad.

r001-046Er blijft dan nog een laptop over omdat onze vertegenwoordiger in Imogiri reeds een laptop heeft. Aan wie ik die andere ga overhandigen blijft nog even een verrassing.

Die persoon roep ik naar het podium te komen als de eerste laptop is overhandigd.

Ik wil wel verklappen dat die laptop voor een school bestemd is. Verder ga ik nu niet.

Even geduld.

Beste mensen ik ben nooit zo lang van stof met praten. Ik ga meer voor het resultaat zoals jullie.

Daarom stop ik mijn verhaal en spreek de wens uit dat de samenwerking tussen jullie en Djatmiko en Tekad het zelfde blijft. En dat de samenwerking tussen hen en Stichting Tileng even vruchtbaar blijft.

Dank u voor uw aandacht en wenst u veel succes een

Salamat Idul Fritri 1426 mohon ma.af lahir batin.

(de beste wensen voor Idul Fitri 1426 en excuus en vraagt om vergiffenis)

Namens het bestuur van Stichting Tileng.

Na deze serie van twee zal ik de komende weken verslag doen van een aantal gebeurtenissen welke hebben plaatsgevonden tijdens mijn bezoek aan de werkgebieden.