Waarom doneren aan Stichting Tileng?

Geplaatst op: 17 maart 2006 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Er zijn wel honderden goede doelen die om geld zitten te springen. Tureluurs word je soms van hun verzoeken. Bedelbrieven met mooie ansichtkaarten en zelfs soms met geld er in! Zonde, denk ik dan, gebruik dat geld toch voor dat goede doel. Bij de Stichting Tileng werkt dat anders. Ik ben op hun site terecht gekomen via de site van Wouter Muller, ambassadeur van de Stichting. En daar vond ik waar ik al tijden naar op zoek was. Een goed doel in Indonesië waar rechtstreeks het geld naar toe gaat. Géén grote organisaties met duur betaalde directeuren, maar een stichting met vrijwilligers die er voor zorgen dat ál het geld wat gedoneerd wordt, wordt gebruikt om de woon- en leefomstandigheden van desa Tileng te verbeteren. Voor structurele hulp. En dat in samenspraak met de bevolking. Want wie weet nou beter waar het geld het hardst nodig is?

Ik draag de stichting een warm hart toe en ik hoop, dat vele anderen dat ook zullen gaan doen, zodat de bewoners van desa Tileng zicht hebben op een betere toekomst!