Lagere school in Baturraden staat in de belangstelling

Geplaatst op: 13 maart 2006 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Afgelopen januari heeft het schoolproject in Baturraden, waarvan de eerste nieuwbouwfase met steun van de Stichting Tileng is gerealiseerd, aan belangstelling niet te klagen gehad. Zo werd het project in het kader van een aantal studiedagen bezocht door een grote delegatie onder leiding van de heer Sleman van de Kabupaten (regio) Yogyakarta en door 6 vertegenwoordigers van het eiland Sumatra.

De school wordt namelijk als een landelijk voorbeeld (!) gezien, namelijk hoe in goede samenwerking tussen de plaatselijke bevolking, de regionale overheid en de Stichting Tileng tot een goed resultaat gekomen kan worden. Niet alleen de samenwerking wordt als uniek gezien, maar ook de kwaliteit van de nieuwbouw. De stichting hoopt dan ook snel meer geld binnen te krijgen opdat binnen afzienbare tijd tot afronding van dit unieke project kan worden gekomen.