Voorzitter vertrekt naar Indonesie

Geplaatst op: 3 juli 2006 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Hoe groot de schade is en wat Stichting Tileng kan doen in het getroffen gebied is tot op dit moment nog lastig vast te stellen. Van de drie dorpen die de stichting op dit moment ondersteunt (Tileng, Imogiri en Baturraden) is er één, Imogiri, zwaar getroffen. Hoewel wij vinden dat de steun aan de twee andere dorpen hier eigenlijk niet onder zouden mogen lijden, hebben wij besloten voorrang te geven aan hulp aan het getroffen gebied. Het begrip dat hiervoor in Tileng en Baturraden  is, is voor ons een bewijs dat wij daar in Indonesië met de goede mensen samenwerken.

Eén van onze vertegenwoordigers in Baturraden is naar Imogiri afgereisd en op 6 juli a.s. vertrekt de voorzitter met zijn zoon Remco (op eigen kosten) als vertegenwoordigers van de stichting vanuit Nederland naar Indonesië. Gezamenlijk zullen zij proberen vast te stellen wat de stichting voor de regio kan betekenen. Dat zal met name veel herbouw gaan inhouden en met dien verstande dat onze stichting aanvullend bezig zal zijn op datgene dat de overheid zal doen. Onze inzet zal daarbij uitsluitend beperkt worden door de thans beschikbare financiële middelen. De schade aan huizen en andere gebouwen is namelijk zo groot dat wij verwachten dat er in aanvulling op de toezeggingen van de lokale overheid nog veel geld nodig is voor het herstel.

De voorzitter en zijn zoon zullen proberen u, als het mogelijk is, vrijwel dagelijks op de hoogte te houden van hun bevinden aldaar. Houd de site dus nauwlettend in de gaten.