Van Noodwoning naar Woning

Geplaatst op: 30 mei 2008 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Eerder schreef ik in een ander kader al iets over de aanvraag uit Imogiri voor het bouwen van permanente woningen. Deze woningen zouden gaande weg, als er voldoende financiële middelen zijn, de noodwoningen moeten gaan vervangen.

Op dit moment wordt er nog gesleuteld aan de plattegrond van deze woning. De plattegrond moet voldoen aan de manier van wonen in Indonesië. Daarbij hebben natuurlijk de toekomstige bewoners, de lokale bevolking, het laatste woord. Zij zijn immers die er in moeten gaan wonen. Op dit moment wordt ook uitgezocht waar de eerste (model)woning gebouwd kan worden. Daarbij moet duidelijk gekeken worden wie de eigenaar van de grond is. Veel grond wordt verhuurd of in bruikleen gegeven. Als de bewoner van het huis geen grondeigenaar is, zal er een soort van erfpachtovereenkomst moeten worden opgesteld.

Daarnaast zal ik tijdens mijn komende bezoek aan Imogiri met onze vertegenwoordigers moeten bezien hoe er een goed woningverdeelsysteem opgezet kan worden. Het moet natuurlijk niet een soort loterij worden, want dat brengt binnen zo’n gemeenschap alleen onrust met zich mee.

Zodra de plannen een definitieve vorm hebben aangenomen zullen wij u over dit interessante project berichten. Wij houden u op de hoogte!