Tileng rocks! Kumpulan 27 september 2008 (1)

Geplaatst op: 3 oktober 2008 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Miss Senegal en Miss wayang Kertas

Zondagmiddag 28 september 15:17 uur. Mijn miss Wayang Kertas heeft een mooie plek achter het keukenraam gekregen zodat zij uit kan kijken naar Miss Senegal en genieten van de warme stralen van een weldadige herfstzon. Miss Wayang Kertas heeft gisteren het licht gezien op de 2e kumpulan van Stichting Tileng. Op een prachtlocatie met schitterend weer, nog schitterender optredens, catering, muziek… maar jammer genoeg niet zo veel bezoekers.

Deels daarom schrijf ik deze impressie. Om de donateurs een hart onder de riem te steken (over wat u allemaal hebt gemist) en deels om allen die aan deze dag hebben meegewerkt te bedanken.

Raffle’s en de Gordel van Smaragd

De 1e kumpulan in Kallenkote is goed gelopen. Zowel qua opkomst als opbrengst. Steeds meer mensen geloven in kleinschalige goede-doel-projecten met korte lijnen. Zo komt het geld snel op de plek waar het hoort en wordt het direct omgezet in materialen en/of goederen.

Stichting Tileng is deze dag te gast op het terrein van Raffle’s Furniture aan de Kanaalweg 2a in Capelle aan den IJssel. Als we er rond de klok van 11.00 arriveren worden we keurig door een van de vrijwilligers naar een parkeerplek geloodst.

De vrijwilligers zijn vroeg opgestaan om alles voor de bezoekers in orde te maken. Ze dragen vrolijke oranje shirts met daarop de namen van sponsors. Normaliter ben ik niet zo “into orange” maar bij een volgend kampioenschap wil ik me wél in zo’n Tileng Tee hullen.

De optredens zullen plaatsvinden in de loods ter rechterzijde op het terrein; bij de winkel met meubelen aan de linkerkant is een heuse warung Mandy ingericht. De mensen van Mandy Catering uit Capelle hebben hun heerlijke makanans meegenomen samen met hun wadjans, geheimzinnige potjes met kruiden en sambalans. Zodra de eerste pisang in de hete olie verdwijnt beginnen mijn neusvleugels krachtig te krullen.

Maar silence die buik… eerst de omgeving verkennen. Ik loop de meubelenloods binnen en waan me al snel in de Gordel van Smaragd. De geur van het hout vermengd met die geur van bloemen (-wierook) en kleurige rieten manden die je vaak op Bali ziet.

Er is een massage salontafel tussen de bewerkte houten deuren geplaatst. Hier gaat straks Relax massage praktijk van Natascha Breiding de vermoeide kumpulanganger into wellness brengen. Daarnaast ontwaar ik de stand met zelfgemaakte sieraden van Natasja den Dikkenboer. Een schat aan fonkelende kralen en Boeddha-bedels; warme Pashima’s en vrolijke oorbellen. De beide Natasja’s geven een deel van de opbrengst van vandaag aan Stichting Tileng. De slogan van de laatst genoemde ‘Zoveel moois voor jezelf’ deelt zij dus met de ander.

In de aanpalende tuin geeft een grote walnotenboom zijn vruchten prijs en tooit zijn bladerdak in stemmige herfsttinten. De zon trilt door; wil ons nog éven heerlijk verwarmen. Ik word teruggetrokken door de pisang gorenggeuren. De vrijwilligers die al zo vroeg op zijn, zijn de eersten die aan de borden bami en nasi goreng gaan. En wat voor borden! Op prachtige houten borden wordt het voedsel met een bladvormig sierservet gedrapeerd. Elke uitgeserveerde maaltijd is een plaatje.

 

Wordt vervolgd. Hou de site volgende week in de gaten!