Nieuwe woning in Imogiri (vervolg van 6 maart jl.)

Geplaatst op: 27 maart 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Sleutel overhandigen maart 2009Cees van der Jagt schreef “Direct na de aardbeving in Imogiri is de Stichting Tileng begonnen met het bouwen van noodwoningen, 33 in totaal. Deze woningen waren bijzonder belangrijk voor de opvang van mensen zonder onderdak, maar ook om weer een gevoel van toekomst op te wekken. Goed voorbeeld doet goed volgen.

Inmiddels is het echter tijd om naar meer duurzame oplossingen te gaan kijken. Velen hebben (soms met overheidssteun) reeds hun oude woning gerestaureerd, of een nieuwe gebouwd, al dan niet gebruik makend van ‘onze’ noodwoningen. Velen zijn daar echter niet toe in staat. Daarom is de Stichting Tileng in 2008 begonnen met het bouwen van nieuwe permanente woningen.

Op zaterdag 7 maart jl. hebben mijn vrouw Wil en ik de eerste twee  woningen overgedragen aan de bewoners. Wil mocht het lint door knippen en ik mocht de sleutel overhandigen bij de eerste woning. Bij de tweede woning werd alleen de sleutel overhandigd. Het is toch mooi te ervaren dat we mensen blij maken en betere levensomstandigheden kunnen bieden met de projecten van Stichting Tileng.

Sinds de aardbeving in 2006 heeft een aantal gezinnen nog geen goede huisvesting kunnen bemachtigen. Om aan de meest schrijnende gevallen van beroerde huisvesting het hoofd te kunnen bieden, denken wij nog zeker 10 nieuwe woningen nodig te hebben. Helpt u ons alstublieft deze woningen te bouwen. Voor een naar onze maatstaven bescheiden bedrag, ca. € 6.000,- , kan een nieuwe woning worden gebouwd.