Regen, dreigende aardverschuivingen (vervolg van 20 februari jl.)

Geplaatst op: 20 maart 2009 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Op 20 februari schreef Remco Lange het krantenbericht dat ging over aardverschuivingen in het district Bulu die tijdens de regentijd steeds vaker voorkomen. Ook desa’s Tileng zou zijn getroffen.

Tijdens mijn afgelopen verblijf in Indonesië van 16 februari tot 9 maart jl. heb ik ter plekke onderzoek gedaan om te kunnen inventariseren wat er in ons werkgebied op dit terrein aan de hand is en heb ik in overleg met onze plaatselijke vertegenwoordigers (ter plaatse) bezien wat voor maatregelen er genomen zouden moeten worden.

Door mij is geconstateerd dat er in ons werkgebied binnen de desa Tileng geen sprake is geweest van aardverschuivingen. Bij navraag bleek het artikel te gaan over de omgeving van Solo. Omdat  Solo buiten ons werkgebied ligt, was verder onderzoek niet nodig.