Concours, “kermis” en werktuigen

Geplaatst op: 10 september 2010 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Op 2 juli 2010 werd er een drumbandconcours gehouden ter gelegenheid van de opening van de lagere school Pamijen 2 voor de kinderen uit de eerste klassen. Daarnaast werd er op het veld een “kermis” en een presentatie van werktuigen gehouden. Mijn vrouw en schoonzus (donateur van de stichting) moesten aan de slag. Het viel niet mee om de padie (rijst van het veld) te stampen. Voor de gelegenheid waren ze gekleed in Batikjurken, zodat ze er hetzelfde uitzagen als de vrouwen van onze vertegenwoordigers.

Het was een heel gebeuren. Iedere groep deed zijn best om zich zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen. Wij moesten de groepen jureren. Een niet eenvoudige klus. Ze waren natuurlijk haast allemaal even goed. Hoe klein ze ook zijn, ze gingen er voor.

De beelden laten zien hoe de mensen uit Baturraden betrokken zijn bij het realiseren van de projecten van de stichting. Men is zo blij met het resultaat dat ze van alles organiseren om de in gebruikname van de scholen niet zomaar voorbij te laten gaan.

Klik hier voor de videobeelden.