In memoriam Bapak Ruspriyanto

Geplaatst op: 14 januari 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Van de week ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws uit Baturraden dat Bapak Ruspriyanto, 30 jaar (hier op zijn trouwfoto), is overleden. Hij laat een vrouw en een dochtertje van 4 jaar achter. Hij is op 27 december jl. tijdens het verzorgen van zijn bescheiden vee in het veld dodelijk getroffen door de bliksem. Hij stierf ter plekke.

Bapak Ruspriyanto was een van de harde en goede werkers in Baturraden, die altijd klaar stond om werk op te pakken voor het realiseren van projecten van Stichting Tileng.

Wij betuigen ons medeleven met zijn vrouw, kind en familie alsook met de vereniging PMBP Baturraden met het verlies van een gewaardeerd lid.

Het is overduidelijk dat de mensen in Indonesië niets bespaard blijft. Aardbevingen, uitbarsting van een vulkaan en nu blijkt ook de bliksem je nog fataal te kunnen worden.

Komende bestuursvergadering zal het bestuur van de stichting bezien op welke wijze we de achtergebleven vrouw en kind kunnen ondersteunen. Een weduwen- en wezenpensioen bestaat niet voor de gewone man of vrouw  in Indonesië. Stichting Tileng kan bijvoorbeeld wel een scholarship verzorgen, zodat zijn dochtertje, Denisa Verenina Prianto, op een goede wijze naar school kan blijven gaan nu haar vader is weggevallen en er geen inkomen meer is.