Ervaring van reizigers

Geplaatst op: 21 januari 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

4 Jaar geleden zijn wij met de reisorganisatie Bersama naar Indonesië geweest en zo zijn we in Baturraden terecht gekomen. We hebben toen kennis gemaakt met de activiteiten van Tileng. Met Santos, de plaatselijke gids, hebben wij destijds een school bezocht. De ontmoeting met de medewerkers en de kinderen was hartverwarmend, maar het was wel duidelijk dat er nog heel wat moest gebeuren.

Wij waren erg enthousiast over Baturraden (we hebben daar een prachtige wandeling gemaakt) en dat was voor ons aanleiding om tijdens onze vakantie in 2010 naar Indonesië weer naar Baturraden te gaan. Santos heeft ons meegenomen naar dezelfde school en wij waren zeer onder de indruk. Eigenlijk was de school niet meer te herkennen. Dat waar ze 4 jaar geleden mee bezig waren, was af; er waren bijv. nieuwe lokalen bijgekomen. Wat niet veranderd was, was de ontvangst van de medewerkers en de kinderen. Ze waren zo enthousiast. Geweldig!

Santos bracht ons nog naar diverse andere projecten en overal was de ontvangst hartverwarmend. De medewerkers en kinderen stonden opgesteld voor de school en zongen ons toe. Wij voelden ons bijzonder welkom. We hebben overal gekeken waar ze nu bezig waren en er wordt volop gewerkt.

We hebben zelf kunnen constateren dat Stichting Tileng daar heel goed werk doet!