Sanur – Bali

Geplaatst op: 5 augustus 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Het is plezierig te ervaren dat ik met de moderne communicatiemiddelen mijn ervaringen ook vanaf Bali kan delen met de geïnteresseerden van Stichting Tileng.

Daar ben ik op dit moment voor een korte vakantie op Bali. Ik verblijf in de plaats Sanur. Van daaruit breng ik bezoeken aan de hoogtepunten van dit deel van Indonesië. Daarnaast heb ik plaatsen bezocht die u heeft kunnen zien in het TROS-programma van Nada van Nie, “Op zoek naar geluk”.

Ook tijdens mijn vakantie blijf ik bezig met Stichting Tileng. Zo bekijk ik de woon- en leefomstandigheden van de mensen hier op Bali en vergelijk ik ze vrijwel direct met die van de mensen op Java. Door goed om je heen te kijken probeer ik zaken op te pakken, die mogelijk een voorbeeld zouden kunnen zijn voor de mensen in Tileng, Imogiri en Baturraden.

Zo is er vlakbij mijn hotel een nieuwe Pasar gebouwd volgens een nieuw concept; goed en ruim van opzet. Wat het meest opvalt is het feit dat hier gebouwd is op een hygiënisch verantwoorde wijze. De hal is goed schoon te houden en dat wordt dan ook de gehele dag gedaan. Dames schrobben de vloeren, waarna ze er weer spik en span uit zien. Van de hal zijn foto’s gemaakt die gepresenteerd gaan worden aan o.a. de Bupati Banyumas, te vergelijken met een commissaris van de Koningin in Nederland, en andere regionale bestuurders. Aan hen zal duidelijk gemaakt moeten worden dat het goed zou zijn dit concept ook bij nieuw op te zetten Pasars op Java te gebruiken. Zo draagt een betere hygiëne bij aan een verbetering van de levensomstandigheden. En een mooie Pasar bevordert tevens de handel en dus de inkomsten van de mensen.

U ziet dat de stichting naast het financieren van projecten met het geld van onze donateurs en sponsors, ook in gesprek gaat met regionale vertegenwoordigers om deze aan te zetten tot het verbeteren van de leef- en woonomstandigheden van de mensen op Java, zodat die overheden zelf ook gaan investeren.

Als u dit leest ben ik weer terug in Baturraden op Java. Ondanks de vastentijd (Ramadan) gaan de overleggen met regionale en plaatselijke vetegenwoordigers gewoon door.

Schroom niet als u vragen heeft deze te stellen via info@tileng.nl. Ook tijdens mijn verblijf in Indonesië krijgt u daar antwoord op. Het bestuur in Nederland is paraat u te informeren.

Voor een betere leef- en woonomgeving in Tileng, Imogiri en Baturraden, word donateur van Stichting Tileng.