Beursvloer 2011

Geplaatst op: 18 november 2011 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Verhaal 18-11-2011Op uitnodiging heb ik begin november meegedaan aan de Beursvloer 2011 in Capelle aan den IJssel. Deze “beursvloer” is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel en van de Vrijwilligerswinkel Stichting Vak&Werk Rijnmond.

De Beursvloer is een evenement waar bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, scholen, sportverenigingen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties elkaar ontmoeten. Daar wordt bekeken of – in het kader van maatschappelijk ondernemen – een bedrijf zich kan gaan inzetten voor een instelling. Met andere woorden: men hoort van elkaar waar behoefte aan is en wat de ander wil aanbieden. De thema’s waren: Menskracht, Expertise, Middelen en Netwerk. De “match” wordt direct gemaakt als beide partijen elkaar hebben kunnen vinden.

De Beursvloer 2011 werd druk bezocht. Voor Stichting Tileng werden er twee “matches”gemaakt; een met de Bladmedia / Het Kanaal ( een regionale weekkrant) voor een redactionele bijdrage in de vorm van een artikel in Het Kanaal over het werk van de stichting én een “doorverwijs-match” van BK Ingenieurs voor menskracht/-uren om onder leiding van onze adviseur Remco Lange een nieuwe website te bouwen in WordPress.

Het wachten is nu op de daadwerkelijke uitvoering van de matches. Gelet op het enthousiasme tijdens de Beursvloer moet dat zeker gaan lukken.