De nieuwe secretaris stelt zich voor!

Geplaatst op: 31 augustus 2012 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Toen Ton Lange mij vroeg of ik secretaris zou willen worden van Stichting Tileng, hoefde ik niet lang na te denken. Op voordracht van Ton heeft na een gesprek het bestuur positief besloten en ben ik als secretaris toegetreden tot het bestuur van de stichting.
Van onze voorzitter had ik immers al vaker enthousiaste verhalen over de stichting gehoord en de uitgangspunten van de stichting spreken me erg aan. Zo blijft er bij Stichting Tileng geen geld aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen, maar komt 99% van het geld terecht bij de mensen die het geld nodig hebben. Bij de mensen voor wie onze donateurs geld geven dus. Ook het feit dat Stichting Tileng niet zomaar geld weggeeft, maar samen met de lokale bevolking een duidelijke visie heeft op hoe het geld besteed moet worden, is één van de vele redenen waarom ik me graag inzet als secretaris.

Maar wie ben ik dan? Mijn naam is Jonathan Smit. Ik ben geboren in 1991 te Rotterdam en studeer nu Communicatie-en informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik woon in Capelle aan den IJssel en ben daar met veel plezier gemeenteraadslid. Daarnaast ben ik lid van de programmaraad van RTV Rijnmond. Verder ben ik lid van Het Rotterdamsch Studentengezelschap (RSG), een studentenvereniging in Rotterdam.
Ik hoop dat ik de ervaringen die ik opdoe tijdens mijn studie en tijdens mijn werk als raadslid kan inzetten voor Stichting Tileng om de leef- en woonsituatie van de desa’s Tileng, Imogiri, en Baturraden te verbeteren. Dit kan echter niet zonder uw hulp als donateur.