Stichting Tileng kanshebber NRC Charity Awards

Geplaatst op: 3 september 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

De Capelse stichting Tileng, die zich inzet voor dorpen op het Indonesisch eiland Java, maakt kans op de publieksprijs van de NRC Charity Awards voor haar campagne voor de door de stichting opgezette Buffelbank.

Buffelbank

Indonesische boeren beleggen traditioneel niet bij een bank, maar met hun vee. Het kapitaal staat achter het huis, met melk en kalveren als opbrengst. Met steun van buiten, zoals de Buffelbank, kunnen meer boeren de beschikking over koeien krijgen, om zo hun economische situatie sneller te verbeteren. De Buffelbank werkt als volgt: een boer verzorgt een koe (buffel) die door Stichting Tileng ter beschikking wordt gesteld. De koe wordt gedekt en het kalf wordt eigendom van de boer, waarna de koe door kan naar de volgende boer. Een duurzame ontwikkelingsmethode, waarbij de dorpen zich rustig kunnen ontwikkelen en waarbij niemand wordt uitgesloten. De Buffelbank beheert op dit moment ruim 200 buffels.

Publieksprijs
De NRC Charity Awards bestaat uit twee prijzen, de vakjuryprijs en de publieksprijs, voor de beste grafische weergave van een reclamecampagne. Stichting Tileng is niet door de jury genomineerd voor de vakjuryprijs, maar maakt wel kans op de publieksprijs. Stemmen kan via http://www.nrccharityawards.nl/inzendingen/stichting-tileng-3/ of door op http://www.nrccharityawards.nl/deelnemers/ te zoeken naar ‘’Tileng’’.   Aan de publieksprijs is gratis advertentieruimte ter waarde van 300.000 euro verbonden.

Strijkstok
Stichting Tileng is geheel afhankelijk van donaties heeft een bestedingsgarantie van 99 procent. Dit wil zeggen dat er geen geld aan de spreekwoordelijke strijkstok blijft hangen en dat 99 procent van al het gedoneerde geld terecht komt bij de projecten waarvoor het bedoeld is. De bestuursleden krijgen op geen enkele manier een vergoeding en ook de poster voor de Buffelbank is, met dank aan Carnero Mediadesign, gratis gemaakt. Dat er geen geld aan de strijkstok blijft hangen houdt dus ook in dat Stichting Tileng nooit zal betalen voor advertentieruimte. De enige manier om te kunnen adverteren is via gratis advertentieruimte, zoals te winnen is met de publieksprijs. Daarom is uw stem hard nodig!

De NRC verloot tevens een iPad onder iedereen die een stem uitbrengt.