Belevenissen 2013

Geplaatst op: 30 augustus 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Tijdens mijn afgelopen reis in Indonesië had ik op Facebook beloofd af en toe terug te komen op mijn belevenissen tijdens deze reis.

Een van die belevenissen was dat ik tijdens mijn werkbezoek als voorzitter van Stichting Tileng ook (privé)verplichtingen had aan mijn pleeggezin Santosa. Immers mijn (pleeg)kleindochter Tika trouwde met haar verloofde Agung. Het was weer een groot feest van meerdere dagen. Een feest waarvan uiteindelijk de kosten opgebracht zijn door de bezoekers van het feest zelf. De vader van de bruid hoopte dan ook dat hij quitte speelde. Met andere woorden, dat hij er zelf geen geld hoefde bij te leggen. Ja, zo gaat dat in Indonesië. Een groot feest dat je uiteindelijk met z’n allen betaald. Je kan toch wel spreken van een groot feest omdat uiteindelijk in totaal 5.000 mensen zijn komen feliciteren. Een heleboel. Maar de vader van de bruid – Tekad Santosa, de general manager van Stichting Tileng in Indonesië – is dan ook zeer bekend in Baturraden en omgeving.

Tika en Agung zijn beide onderwijzers. Agung is afgestudeerd en Tika hoopt in oktober af te studeren. Tika heeft die universitaire studie kunnen volgen dankzij het scholarship programma van de stichting. Zodra ze is geslaagd kom ik daar op terug.

Tijdens de officiële receptie op zondag 23 juni jl. – op dat moment zijn de foto’s genomen – moesten mijn vrouw en ik in vol Javaans ornaat aantreden. Zo’n receptie met de bijbehorende rituelen is toch weer een hele belevenis. Van de fotosessie en enkele rituelen laat ik – met toestemming van het bruidspaar en beide ouders – wat foto’s zien.

Tijdens de receptie en de voorliggende dagen heb ik veel contact gehad met de mensen uit de verschillende desa’s die Baturraden rijk is. We praten over de gerealiseerde en nog lopende projecten. Over de vorderingen van de leerlingen die een studiebeurs hebben vanuit het scholarship programma van de stichting. De activiteiten die ze zelf ontplooien, mede aangezet door het werk van de stichting. Die positieve verhalen doet je dan ook weer goed.

Mocht mij weer een verhaal te binnenschieten dan zal ik dat met u delen. Dus hou de website in de gaten.