Wat is mijn functie bij Stichting Tileng? – door Jonathan Smit

Geplaatst op: 7 maart 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Wie ben ik?

Mijn naam is Jonathan C. Smit, en ben in 1991 geboren te Rotterdam. Inmiddels woon ik in Capelle aan den IJssel, waar ik tot en met 19 maart 2014 gemeenteraadslid ben. Dit doe ik naast mijn studie Communicatie- en informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Voor deze studie loop ik momenteel een half jaar full time stage bij een groot en leuk communicatiebureau.

Wat is mijn functie bij de stichting?

Binnen het bestuur van Stichting Tileng ben ik secretaris. Dit doe ik uiteraard geheel onbezoldigd. Als secretaris lees en beantwoord ik alle e-mails die binnenkomen. Daarnaast zorg ik, samen met de penningmeester, dat iedereen die voor het eerst doneert een brief of e-mail krijgt waarin hij of zij wordt bedankt voor de donatie.

Verder houd ik me binnen Stichting Tileng bezig met de promotie van de stichting, bijvoorbeeld door het versturen van persberichten of het uitlichten van nieuwswaardige mijlpalen van de stichting.  Ook houdt ik me bezig met het programma Google Grants, waarmee we Stichting Tileng – uiteraard geheel gratis – beter online bekend willen maken.

Wat houd mij gemotiveerd om dit werk te blijven doen?

Wat mij gemotiveerd houdt is dat al het geld dat onze donateurs geven tot op de laatste cent goed terecht komt. We zien dat met een relatief klein bedrag meerdere generaties geholpen worden. We zien ook dat we als Stichting Tileng alleen die hulp bieden waar vraag naar is. Zo kunnen we niet alleen een bestedingsgarantie van 99% geven, maar zo kunnen we ook het leven van vele mensen in positieve zin veranderen. Het feit dat mensen geld aan Stichting Tileng doneren is behalve een actie die mensenlevens verandert ook een teken van vertrouwen in de stichting en haar beleid. Dit en de dankbaarheid van de mensen in Indonesië houdt mij gemotiveerd.

Ik doe de volgende oproep!

Veel mensen willen op zich wel doneren aan een goed doel, maar weten niet aan welk goed doel ze moeten doneren. Ik zou u daarom willen vragen Stichting Tileng onder de aandacht te brengen binnen uw netwerk. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van berichten op sociale media, maar onderschat ook de kracht van mond- tot mondreclame niet. Stichting Tileng is geheel afhankelijk van donaties, dus u zou de stichting, en dus de mensen in de desa’s ontzettend helpen als u Stichting Tileng onder de aandacht van uw netwerk brengt.

Volgende week het verhaal van de penningmeester van de stichting.