Schrijvers voor Tileng

Geplaatst op: 20 juni 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

 Reeds lange tijd mogen wij ons verheugen in de steun van een aantal schrijvers met banden met Indonesië. Soms financieel, soms met raad en daad, soms publicitair, soms anoniem, maar altijd bijzonder gewaardeerd.

Met veel plezier melden wij hierbij dat Rick Blekkink zich in die rijen heeft geschaard. Medio april heeft hij het eerste exemplaar van zijn boek “Ontsnapt aan de kaken van de dood, de Krakatau tragedie” aangeboden aan Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, tevens Inspecteur der Veteranen, de heer Van Ede. Daarbij werd uiteraard het boek zelf uitgebreid besproken, maar ook Rick’s fantastische initiatief om de opbrengst van het boek te delen met een aantal goede doelen, uiteraard met het vizier op Indonesië. Stichting Tileng prijst zich gelukkig een van die goede doelen te mogen zijn.

Over het boek
Hoofdpersoon in het verhaal is Andreas Braam, een Indië-veteraan die in 1887 na een 5-jarig dienstverband getraumatiseerd op weg is naar huis en terugkijkt op zijn leven. De auteur brengt in dit op historische feiten gebaseerde boek niet alleen de rampzalige vulkaanuitbarsting op het eiland Krakatau onder de aandacht. Ook het KNIL en het koloniale leven in Nederlands-Indië worden ruimschoots besproken. Het is een ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, religie, Tempo Doeloe, het omgaan met angst en het onweerstaanbare verlangen naar Indië.

Voor iedereen die Indonesië een warm hard toe draagt een van harte aan te bevelen boek, met de ondersteuning aan Stichting Tileng als prettige bonus.

En, als u het boek aanschaft bij Bol.com via onze pagina bij SponsorKliks, dan steunt u de stichting zelfs twee keer!

 

Stichting Tileng steunt de desa’s en de lezer steunt mee.