Als ik terug denk, ……………

Geplaatst op: 21 november 2014 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In het verhaal van 27 juni jl. deed Stichting Tileng de volgende oproep; “Heeft u een verhaal dat verband houdt met het werk van Stichting Tileng en u wilt het kwijt op onze site, laat het ons weten via info@tileng.nl”.

Ja, ik heb ook zo’n verhaal.

Als ik terug denk, wanneer ik de allereerste keer over Stichting Tileng hoorde, was dat eigenlijk via mijn dochter, zij zat vanaf 2004 op de basisschool De Horizon in Capelle aan den IJssel.
Er was toen een project gaande dat de kinderen van deze basisschool o.a. een tekening moesten maken, voor de kinderen van de basisschool in het dorp Baturraden op West-Java / Indonesië. Kan me herinneren dat dit een ontzettend leuk en spannend gebeuren was voor de kinderen, het ging immers naar een ver land!

IMG_9226Ook waren er voorleesochtenden, waardoor ze eigenlijk al op relatief jonge leeftijd in aanraking kwamen met de wetenschap dat er ook kinderen waren die niet zo bevoorrecht waren zoals zij om vanzelfsprekend naar school te kunnen gaan, het maakte een grote indruk op ze, hoe jong ze ook waren!
In de jaren daarna kwam ik de Stichting Tileng bij toeval weer tegen met een stand op een Pasar Malam en werd mijn interesse opnieuw gewekt. Toen pas eigenlijk leerde ik de Stichting beter kennen en begreep ik wat deze voor de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden betekende. Mijn respect en belangstelling groeide verder nadat ik zag wat er allemaal voor, door en met deze mensen daar aan de andere kant van de wereld voor projecten ontstonden en bewerkstelligd werden.

Alles was duidelijk en helder….je stond erbij en je keek er naar…zo te zeggen. Wat mij ook erg aansprak was dat de donatiegelden ook daadwerkelijk en aanwijsbaar voor meer dan 99% daar terecht komen waar het zo hard nodig is…namelijk bij de bevolking ter ondersteuning voor een betere leef en woonsituatie….en voor scholen…de kinderen kunnen hierdoor leren en zo mogelijk verder studeren, ze hebben een toekomst en er ontstaat daardoor een positief domino-effect, er is groei.

Dit sprak mij heel erg aan en raakte mijn hart …want ook daar zijn de kinderen de toekomst, ze hebben recht op onderwijs om later een beroep uit te kunnen oefenen en om zo mee te kunnen dragen aan een goed ontwikkelende maatschappij in eigen land!

Graag probeer ik daarom de Stichting Tileng een stukje verder te promoten, naast het persoonlijk vertellen, ook via Facebook en door middel van verwijzing naar de website, met de daarop prachtige projecten en ontwikkelingen, die er in der loop der jaren in de desa’s Tileng, Imogiri en Baturraden zijn volbracht ! Daarnaast voel ik een stukje trots om extra te kunnen benadrukken dat de bestuursleden, vrijwilligers en ook diversen bedrijven geheel belangeloos hun activiteiten verrichten!

Ik zeg chapeau !!..voor al deze mensen die hun hart verpacht hebben aan de Stichting Tileng en dat zij dit allen nog lang mogen voortzetten!!

Mijn dank dat ik een stukje over Stichting Tileng mocht schrijven.