Een prachtige vakantie op Java

Geplaatst op: 6 maart 2015 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Marieke en Anje hebben afgelopen augustus een rondreis gemaakt door Java. Voordat zij aan deze trip begonnen, hebben zij eerst nog een aantal tips gevraagd aan Stichting Tileng. Uiteraard is toen aangegeven, dat zij ook Baturraden moesten aandoen en de projecten van Stichting Tileng op hun ’to do’ lijstje zetten. En ben je in Baturraden,  dan is er geen betere plek om te verblijven dan bij Santos Homestay. De Homestay van Succi en Tekad Santosa, onze vertegenwoordigers in Indonesië. En dat dat geen loze beloftes waren, bleek wel uit het enthousiaste schrijven wat wij van Anje en Marieke mochten ontvangen! Zij vielen ook nog eens extra met hun neus in de boter. Want tijdens hun verblijf bij Santos Homestay, trouwde de oudste zoon van Succi en Santos. En natuurlijk waren zij ook uitgenodigd om de bruiloft en de daarbij behorende ceremonies bij te wonen. Mede daardoor werd hun verblijf in Baturraden het hoogtepunt van hun reis. Zij voelden zich er helemaal bij horen, zo gastvrij zijn Succi en Santos. Tijdens deze bruiloft maakten zij ook kennis met de schoonzoon van Succi en Santos. En, toeval bestaat niet, hij en zijn familie kwamen uit het dorp waar Anje geboren was!

Niet alleen de bruiloft, maar ook Baturraden zelf en zijn prachtige omgeving en natuurlijk de bezoeken aan de projecten van Stichting Tileng waren zeker de moeite waard. Om met eigen ogen te kunnen zien wat Tileng allemaal al gerealiseerd heeft. Door de regen hebben zij niet alles kunnen zien, maar zij hebben toch 4 scholen kunnen bezoeken. Door het enthousiasme van Santos (en de leerkrachten en leerlingen) voelen Anje en Marieke zich nu ook verbonden met Baturraden en Stichting Tileng.

Heeft u ook plannen om naar Indonesië te gaan en wilt u ook met eigen ogen zien wat Stichting Tileng al gerealiseerd heeft, dankzij u, dankzij alle donateurs en sponsors? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Stichting Tileng zijn we met zijn allen, niet waar?