Wij willen graag iets terug doen

Geplaatst op: 14 augustus 2015 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In september 2015 vertrekken wij naar de desa Baturraden waar wij een maand zullen verblijven bij Santos. Tijdens ons verblijf zullen wij gaan lesgeven op de scholen en ter plekke bekijken wat we nog meer kunnen betekenen. Ook zullen wij geld in gaan zamelen dat wij daar in overleg met de scholen kunnen besteden voor nieuwe materialen, zoals een laptop of ander studiemateriaal.

Waarom Indonesië?

Al enige tijd hadden wij het verlangen om naar Indonesië te gaan en daar iets te doen voor de lokale bevolking. Tijdens een eerder verblijf in Indonesië is vooral de gastvrijheid van de bevolking opgevallen. Het contrast tussen arm en rijk is schrijnend, maar iedereen laat je er welkom voelen. Wij willen graag iets terug doen voor deze mensen. Natuurlijk beseffen we dat we in één maand geen wereld van verschil kunnen maken, maar we hopen dat we samen met de stichting en alle mensen die deze stichting ondersteunen een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Waarom Stichting Tileng?

Wat ons meteen aansprak in Stichting Tileng is het open en transparante karakter. Geen grote organisatie waar een groot deel van het geld aan de strijkstok blijft hangen, maar een stichting waar 99% direct terecht komt in de desa’s. Hier willen wij ons ook voor inzetten. Doordat Stichting Tileng de desa’s ondersteunt door de ideeën van de bevolking te realiseren, kan een goede basis worden gecreëerd voor de toekomst. Wij zijn van mening dat het onderwijs hier een belangrijke rol in speelt. Kinderen verdienen een kans om zich te kunnen ontwikkelen, net zoals wij die kans in Nederland krijgen. Hier willen wij dan ook een kleine bijdrage aan leveren.

We hopen een mooie tijd tegemoet te gaan in Baturraden en een bijdrage te leveren aan het onderwijs door kennis met elkaar te delen en elkaars cultuur te leren kennen.