Even een stapje terug

Geplaatst op: 6 mei 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Op Eerste Paasdag stond de wereld even op zijn kop. Tijdens het voorbereiden van wat nieuwe weekendverhalen kreeg Ton Lange (Voorzitter Stichting Tileng) hevige pijn aan de borst. De pijn trok door naar de keel, kaak en armen.

Hij heeft het zekere voor het onzekere genomen en de huisartsenpost gebeld, hetgeen resulteerde in een gang naar het ziekenhuis per ambulance. Daar aangekomen onderging Ton de gebruikelijke onderzoeken. Niets wees uit dat hij getroffen zou zijn door een, wat hij zelf had verwacht, hartinfarct. Een overnachting in het ziekenhuis om alles uit te kunnen sluiten was het devies.

Ter plekke is diezelfde avond een röntgenfoto van zijn borstkas gemaakt. Een foto met een uitslag waar niemand op zit te wachten: Een “bal” in de bovenste kwab van zijn rechter long. Was dat de oorzaak van de pijn? Niemand kan het vertellen. Wat volgde was een gesprek met de longarts en een keiharde diagnose. Longkanker. Inmiddels, enkele onderzoeken later, weten we voor 100% zeker dat het longkanker is. Wat we ook weten is dat er geen uitzaaiingen in de rest van het lichaam zijn. Iets waar we ons gelukkig mee mogen prijzen.

Ton zal in de komende weken een aantal ingrijpende onderzoeken en operaties ondergaan om een deel van de long en daarmee het gezwel te laten verwijderen. Vooralsnog mogen we er nu vanuit gaan dat deze ernstige ziekte dan ook uit het lichaam verwijderd is. Wat rest is een lange herstelperiode met uitzicht op een vakantie in september. Iets waarvoor Ton alles zal doen, want dan staat er een reis naar o.a. Java ingepland. Volgens de longarts een doel dat zeker gehaald zal worden.

Ton is positief en gaat er voor de volle 200% voor, gesteund door zijn vrouw, kinderen, familie en naaste vrienden, alsmede de bestuursleden van “zijn” Stichting Tileng.

U zult begrijpen dat Ton vanwege zijn ziekte een stapje terug gaat doen. Hij vraagt u dat te respecteren en de stichting gewoon te blijven steunen. Hij rekent op u!

Om de continuïteit te garanderen heeft Ton – met goedkeuring van het voltallige bestuur – Remco Lange gevraagd de voorzittershamer waar te nemen. Inmiddels is Remco door het bestuur benoemd tot voorzitter Ad Interim.

Ondanks dit nieuws gaan wij, met Ton voorop, de toekomst positief tegemoet

Het bestuur van Stichting Tileng

 

P.s. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij het bestuur. Te bereiken via telefoonnummer +31 (0)180 -744 285 of via info@tileng.nl.