Kent u deze nog?

Geplaatst op: 25 november 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

(Op gezette tijden halen we met u oude verhalen op!)

Decembermaand, geschenkenmaand – door Ellen Mierop

GEPLAATST OP: 4 DECEMBER 2015 · GEPLAATST IN: WEEKENDVERHALEN

De gezellige decembertijd komt er weer aan. Maanden van tevoren worden we eraan herinnerd dat december bij uitstek de maand is om cadeautjes aan elkaar te geven. In september vallen al de eerste tijdschriften en folders in de bus. De één nog mooier dan de ander. Een ‘glossy’ is er soms niets bij! En de kinderen kijken verlekkerd in al die reclame-uitingen. “Die, die, die…..en deze, deze, deze”. Zoveel moois, er valt haast niet te kiezen. Alles zouden onze westerse kindjes wel willen hebben. Maar dat gaat niet, er zal toch gekozen worden.

In de desa’s Baturraden, Imogiri en Tileng, de werkgebieden van Stichting Tileng, vallen geen brochures in de bus. Sterker nog, daar hebben de kindertjes helemaal geen weet van al dat dure speelgoed. Zij kunnen zich dagen vermaken met – bijvoorbeeld – molentjes, gemaakt van rietjes en papier.

En dat is nog leerzaam ook! Deze speeltjes worden door de onderwijzeressen op de peuter- en kleuterscholen zelf gemaakt. De puzzels zijn gemaakt van tandpastadoosjes en beplakt met tekeningen. Een goedkoop alternatief voor de houten of geplastificeerde puzzels in Nederland. Maar, om speelgoed voor de peuters en kleuters te maken, is ook materiaal nodig. Zoals papier, kleurtjes en lijm. En ook zouden de onderwijzeressen graag de kleintjes willen voorlezen, of met ze tekenen en kleuren.

Kleine wensjes voor kleine kindjes. En deze wensjes kunt u meehelpen vervullen.

Dankzij uw donatie op bankrekeningnummer IBAN: NL57 RABO 0123 7989 65 t.n.v. Stichting Tileng te Capelle aan den IJssel.

En door uw donatie werken de kindertjes in de desa spelenderwijs aan een hoopvolle toekomst!