De herfst is zo goed als voorbij

Geplaatst op: 2 december 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

De herfst is zo goed als voorbij, het gaat nu richting de winter. Vakanties zijn ook al voorbij en met familie is het einde van de zomer met een BBQ gevierd. En daarbij elkaar onze gezellige vakantie verhalen verteld.

Dat deed mij denken aan mijn eigen vakantie afgelopen april. Was in de blijde gelegenheid om weer een reis naar Indonesië te kunnen maken. Dit keer Java-Bali. Wat een geweldige reis heb ik weer mee mogen maken. Wat voor mij een hoogtepunt was, was het bezoek aan de desa Baturraden.

Wij kwamen laat in de avond aan in Baturraden, maar wat een warm welkom weer door Santos (Tekad Santosa) en familie. Was even een gedoe met ons hotel, maar uiteindelijk is alles toch goed gekomen.

De volgende dag samen met de groep een wandeling gemaakt naar de 7 warmwaterbronnen. Daar werden wij eerst gemasseerd met klei (scrub) en daarna afgespoeld met het warme water uit de bron. Wat was dat een geweldige ervaring. Daarna de berg af gewandeld, langs smalle paadjes naar beneden en langs de rijstvelden. Wij werden nog getrakteerd op een enorme moessonbui. Het regende warm water. Maar dat mocht onze pret niet drukken. Beneden aangekomen eerst maar even drogen onder het genot van een lekkere beker thee en wat hapjes uit de keuken van Succi, de vrouw van Santos. De avond werd gevuld met een gezellige avond vol muziek, dans en natuurlijk makanan (eten). Eerst werd er gespeeld door een studenten keroncong orkest. Mooi ook om te zien dat de jonge generatie toch deze muziek voort wil zetten. Daarnaast speelde ook de plaatselijke angklung band. Deze speelden op zelfgemaakte muziekinstrumenten, gemaakt van bamboe en binnenbanden. Zo oergezellig en ze speelden de sterren van de hemel.

Ik heb ook Santos’ huis weer mogen bewonderen. Hij heeft een Bed & Breakfast in Baturaden, genaamd Santos Homestay. Dat is ook de thuisbasis van Stichting Tileng. Het was voor mij de 3e keer dat ik daar kwam en wat een verschil met de 1e keer. Het was mooi opgeknapt en de kamers zagen er puik uit hoor. De moeite waard om daar een keer te logeren. De mensen zijn er vriendelijk, behulpzaam en maken graag een praatje met je.

Jammer dat er dit jaar geen gelegenheid was om de schooltjes te bezoeken. Onderdeel van de vele projecten van Stichting Tileng. Dat was voor mij altijd een hoogtepunt tijdens mijn reizen in Indonesië. Maar wie weet komt er een volgende keer. Dan kan ik weer genieten van het goede resultaat van de activiteiten van de stichting en het zo mooie groene hart van Java.

Ik hoop dat Stichting Tileng nog lang hun mooie werk kunnen voortzetten daar op Java, Indonesië.