Wij willen het nu maar aan een ieder vertellen!

Geplaatst op: 21 april 2017 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Als trouwe donateurs, lezers van de weekendverhalen en volgers op social media, is het u ongetwijfeld opgevallen dat Stichting Tileng sinds het begin van 2017 minder van zich heeft laten horen.

Twaalf maanden lang hebben we binnen het bestuur de nodige spanning gehad. Geen ruzie, geen onenigheid, zelfs niet eens een meningsverschil. Nee, zeker niet. Laten we hiermee gelijk voorop stellen dat de continuïteit van de stichting geen enkel moment in het gevaar is geweest. We hebben alleen een roerige tijd achter de rug. Vandaag leggen we u graag uit waarom.

Ton Lange: “Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je er mee omgaat en doorgaat.”

Onze voorzitter en oprichter Ton Lange is tweede paasdag 2016 geconfronteerd met het feit dat hij een kankergezwel in een van zijn longen had. Intensieve behandelingen als gevolg, een wisseling van de wacht in het bestuur en het terugschalen van de communicatie. Het kon even niet anders. Ton is de spil van de stichting en met de andere vrijwilligers hebben we alles zo goed als mogelijk opgevangen.

Ton is vervolgens behandeld en met succes geopereerd, onder controle van de artsen gebleven en tot en met 9 januari 2017 was er ook niets aan de hand. Ton was immers “schoon” verklaard.

In september 2016 heeft hij nog de gezamenlijke projecten van Stichting Tileng en Bouworde Vlaanderen mogen bekijken. Daar zag hij met eigen ogen hoe de vrijwilligers hard werken en het leven deelden met de mensen uit de desa Baturraden.

Op 9 januari 2017 zag de wereld voor Ton er toch ineens anders uit. Een hartinfarct. Direct opgenomen in het ziekenhuis en het plaatsen van een stent om het doorbloeden van het lichaam te verbeteren. Twee weken later wederom door een hartinfarct opgenomen en direct twee nieuwe stents aan de linkerkant geplaatst.

Ton Lange: “In jezelf blijven geloven en positief blijven helpt je bij herstel en overwinnen, was en blijft mijn devies!”

Tijd om aan te sterken, Ton keek er naar uit. Eindelijk weer bouwen aan de toekomst en zich weer bezighouden met hetgeen hij het liefste doet. Kleinkinderen, stichting Tileng en het werk als raadslid in Capelle aan den IJssel. Echter tegen alle verwachtingen in, ging het niet beter met Ton. Vijf weken zijn we op zoek geweest naar de oorzaak van misselijkheid, duizeligheid en het praten met een dubbele tong. Ook een beroerte, mogelijk door het plaatsen van de stents, werd uitgebreid onderzocht. Tijdens dit onderzoek kwam helaas naar boven dat hij niet te maken had met een beroerte, maar met een hersentumor. Helaas een uitzaaiing van de longkanker.

Ton kreeg het bericht van de neuroloog in het bijzijn van zijn gezin. De keuze was simpel: opereren of over een paar maandjes afscheid nemen. Een bittere pil, maar met de mededeling dat er bij de neuroloog geen twijfel bestond dat dit type tumor goed te opereren is. U begrijpt, de keuze was snel gemaakt. Op 22 maart is Ton succesvol geopereerd en sneller dan verwacht zet het herstel nu in. Na-bestralen was wel noodzakelijk, de laatste bestraling zal aanstaande maandag plaatsvinden.

Ton Lange: “Ik ga er voor en hoop jullie gauw weer te ontmoeten via de website en social media.”

Ton heeft inmiddels de eerste vergadering van het bestuur al weer bijgewoond en zal zich met ingang van volgende week weer meer in gaan zetten voor “zijn” stichting. Wellicht nog niet zo frequent als hiervoor, dat is iets wat weer moet groeien en daarvoor vraagt hij begrip. Heeft u vragen, aarzel niet om ze te stellen. Zo transparant als we zijn over het reilen en zeilen van de stichting, zo open zullen we hierover zijn.

Ton Lange: “Ik wil nog wel even kwijt dat we een geweldig stichtingsbestuur hebben dat alles draaiende houdt, ook al ben ik er een poosje niet of heb ik even iets anders aan het hoofd. Dank Remco, Jonathan, Cees, Ellen, Sonja en Janou!”

Namens het bestuur zijn we blij dat Ton weer mee kan gaan draaien en hopen we dat hij weer volop kan genieten van het leven. Ton, we hebben het graag gedaan!