RS Koene

Dr. R.S. Koene

Geplaatst op: 25 september 2017 · Geplaatst in: Comité van Aanbeveling

– Directeur Ruetgers Resins BV en bestuurslid VNCI (Vereniging Nederlandse Chemische Industrie)

Mijn hele professionele leven heb ik na mijn studie Scheikunde in verschillende managementfuncties in de chemische industrie gewerkt. In deze hoedanigheid heb ik veel over de wereld gereisd en zo ook het Verre Oosten leren kennen. Daarnaast ben ik een kind van de Indische cultuur en geboren in Indonesië. Ergens is de affiniteit met het geboorteland dus nog ingebakken. Wat ik van Stichting Tileng zo goed vind is dat hulp direct naar de betrokken gaat, zonder tussenkomst van overheid functionarissen. In Indonesië kan je niet om corruptie heen en in Nederland heb je te maken met de ‘’bezigheidstherapie’’ van ambtenaren. Daarom is de vorm van ontwikkelingshulp die de stichting Tileng doet, weliswaar kleinschalig maar uiteindelijk meer effectief. Dit initiatief ondersteun ik daarom graag!

Dr. R.S. Koene
Leiden