Terugblik benefiet Kumpulan 2017

Geplaatst op: 28 november 2017 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Wat een geweldige dag was het zondag 26 november! Ik heb alleen maar enthousiaste reacties om me heen gehoord, en terecht. We werden zeer warm onthaald door Taman Indonesia en in de knusse ambiance heerste al snel een gemoedelijke sfeer. Senang, zoals ik iemand hoorde zeggen. Tijdens het openingswoord werd verteld dat Wouter Muller nog herstellende van een operatie was en dat hij daarom niet aanwezig kon zijn en dat hij iedereen opriep om Stichting Tileng te blijven ondersteunen om het levenswerk van Ton Lange voort te kunnen zetten. Uiteraard werd ook even stilgestaan bij Ton, oprichter en voorzitter van Stichting Tileng, die 30 augustus jl. is overleden. Wij, het bestuur van Stichting Tileng, gaan met uw hulp door. We hebben geen minuut stilte gehouden om Ton te herdenken, dat zou hij zelf niet gewild hebben, maar geluisterd naar ‘het geheim van Tileng’, het door Wouter Muller gecomponeerde lied waar Ton zo trots op was.

En toen werd het toch echt tijd om naar Ernst Jansz, Aili Dewiks, Guus Paat en Richard Wallenburg te luisteren. Zowel oud als nieuw repertoire kwam voorbij en iedereen heeft met volle teugen genoten. Wat een vakmensen stonden daar enthousiast te spelen! Het is onnmogelijk te beschrijven wat voor een energie daar stond. Ik kan u alleen maar aanraden, ga naar een optreden van Ernst Jansz en ervaar het zelf.

Tijdens de pauze was er gelegenheid om boeken en cd’s te kopen die, uiteraard, na afloop van het optreden door Ernst werden gesigneerd. Ook werd tijdens de pauze de tombola gehouden en velen waren blij verrast met het door hun gewonnen prijsje. Uiteraard waren alle prijzen gesponsord (o.a. door Taman Indonesia die ook nog 2x 2 toegangskaartjes en een mooi boek over Bali gaf), zodat de opbrengst van de lotenverkoop voor 100% naar de projecten in Indonesië gaan.

Na afloop stond er een heerlijk buffet klaar en daarmee werd een gezellige kumpulan afgesloten.

Ernst Jansz, Guus Paat, Richard Wallenburg, Aili Deiwiks en Alex Cailliau nogmaals dank dat jullie geheel benefiet voor Stichting Tileng wilden komen. En Taman Indonesia, hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en voor al het meeregelen en meedenken!

Foto’s zijn hier te zien.