Modderstroom in Imogiri

Geplaatst op: 22 maart 2019 · Geplaatst in: Geen categorie, Weekendverhalen

Uit respect voor de slachtoffers komen we vandaag pas met onderstaand bericht naar buiten.

Afgelopen maandagochtend bereikte ons het bericht dat een deel van Imogiri is getroffen door een modderstroom.
De modder, afkomstig van de berg waar de de sultans van Jogjakarta en van andere hoge Javaanse edelen hun laatste rustplaats vinden, trof een paar huizen. Van deze huizen is niets meer over en helaas zijn er drie dodelijke slachtoffers uit één familie te betreuren.

Vanzelfsprekend hebben wij ons medeleven betuigd, is een aantal van onze vertegenwoordigers vanuit Baturraden op persoonlijke titel bij de getroffen familie geweest en houden wij de situatie nauwgezet in de gaten.

Zoals het de Javaanse traditie betaamt nemen wij gepaste afstand voor een periode van acht dagen om de familie de tijd te gunnen te rouwen. Op dit moment krijgen zij hulp van familie, vrienden, kennissen en de overheid. Wanneer wij iets kunnen doen zullen we dat zeker niet nalaten. Op dit moment wordt al door de lokale overheden gekeken waar een nieuw huis gebouwd kan worden.

Onze kleuterschool ter plaatse, gebouwd tegen de zelfde bergwand, zal tot nader order niet worden gebruikt. Een grondige inspectie zal plaats moeten vinden alvorens we de kinderen daar weer naar binnen laten gaan.

We houden u zoveel als mogelijk op de hoogte.