Update Kumpulan 30 mei 2019 (Hemelvaartsdag)

Geplaatst op: 29 april 2019 · Geplaatst in: Weekendverhalen

We hebben weer een prachtig programma kunnen samenstellen.

De middag wordt geopend door het KvO-duo (Klanken van Oorsprong), bestaande uit Hans Bax en Eddy Chatelin. Hans Bax heeft o.a. gespeeld bij de Tielman Brothers, Javalins, Real Room Rockers, Real Indorockers, The Legends en diverse andere bands en treedt nog regelmatig op. Eddy Chatelin, oprichter en muzikaal leider van de EDDY C band, heeft ook bij de Tielman Brothers gespeeld. Hij was 15 jaar toen hij als jongste bandlid van de destijds nog onbekende band The Crazy Rockers de sologitaar bespeelde, nu misschien wel de oudste Indorock-band die nog actief is. Hij behoort tot de harde kern, samen met zanger Woody Brunings.

We zijn ook heel blij, dat Abadi Krontjong Ensemble op de benefiet wil komen spelen. Abadi is het krontjong ensemble dat, als enige in Nederland, de krontjong muziek in haar traditionele vorm en bezetting vertolkt, de zogeheten ‘keroncong asli’. Daarnaast brengt zij ook in het verlengde van deze traditionele krontjong op eigentijdse wijze haar liederen ten gehore. De naam Abadi staat voor “tijdloos”, maar men mag het naast de naam van het ensemble ook zien als de naam van een tijdloos project.

Wouter Muller, ambassadeur van Stichting Tileng, is natuurlijk ook aanwezig en zal een paar nummers meespelen (ook uit eigen reportoire) met Abadi.

Hetty Naaijkens – Retel Helmrich vertelt over de succesvolle documentaire-film Klanken van Oorsprong. Over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op de hedendaagse popmuziek. Ook zal de trailer worden vertoond en is de DVD van de documentaire verkrijgbaar.

Het ABC-trio, bestaande uit Rob Agerbeek, Hans Bax en Eddy Chatelin, komt ook in de documentaire Klanken van Oorsprong voor. Zij zullen na de trailer een optreden verzorgen. Rob Agerbeek is op één pianoles van zijn moeder na volledig autodidact. Hij leert zichzelf pianospelen (aanvankelijk uitsluitend op de zwarte toetsen) door naar grammofoonplaten te luisteren. De eerste jaren is hij in de ban van boogiewoogie, maar hij breidt – voornamelijk in de praktijk in jazzclubs – zijn gebied uit met bebop, hardbop en dixieland.

Lani & Lody waren klasgenoten op de dansacademie en vormen nu ook een duo. Sinds kort zijn zij naast het dansen ook bezig met het maken van muziek.

The Legends Hans Bax, Edy Chatelin, Ron Lamster en Rob Kuyt zullen een afsluitend optreden verzorgen.

En natuurlijk hebben we ook weer een tombola met leuke prijsjes!

Heeft u al uw kaarten gereserveerd? Reserveren kan door een mail te sturen naar mierop@tileng.nl.  U kunt uw bestelling betalen door te storten op bankrekening: NL57 RABO 0123 7989 65 t.n.v. Stichting Tileng o.v.v. kumpulan. Na ontvangst zullen de bestelde e-tickets worden gemaild.  U kunt nu ook een gado² à € 5,00 p.p. en/of een nasi rames à € 7,50 p.p. reserveren door ook dit over te maken op bovenstaande rekening. Vergeet niet te vermelden wat u bestelt. Bij de ingang liggen dan uw eetbon(nen) klaar. Uiteraard zijn er ook snacks verkrijgbaar. De catering wordt verzorgd door restaurant Sayang uit Den Haag.

Ook nieuw dit jaar: u kunt bij ons pinnen!