Carrièrestart gaat Capelse Stichting Tileng ondersteunen

Geplaatst op: 13 mei 2019 · Geplaatst in: Weekendverhalen

PERSBERICHT

Carrièrestart, dat zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren, gaat een deel van haar winst aan de Capelse Stichting Tileng doneren. Beide goede doelen zetten zich in voor  ontwikkeling van de jeugd, hoewel ze dat allebei op een andere manier doen.

Capelle – Bij  Carrièrestart werken studenten, professionals en bedrijven iedere dag vol passie aan de gezamenlijke missie:  zoveel mogelijk jongeren begeleiden naar een bewuste en zelfverzekerde start van hun carrière en hen voor te bereiden op het leven dat voor hen ligt.

Inmiddels werkt Carrièrestart samen met organisaties als Randstad, Provincie Zuid-Holland en KNAB. Van de inkomsten die Carrièrestart genereert gaat 10% naar projecten die bijdragen aan het meer toegankelijk maken van onderwijs en leren, waar dan ook ter wereld. Sinds kort worden hiermee ook de onderwijsprojecten van Stichting Tileng ondersteund.

Stichting Tileng ondersteunt een aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië. Speerpunten binnen hun activiteiten zijn effectiviteit en duurzaamheid. De projecten zijn dan ook gericht op gebieden waarmee een blijvend resultaat kan worden bereikt, waaronder onderwijs.

Omdat Stichting Tileng praktisch geen overheadkosten heeft en het bestuur volledig bestaat uit vrijwilligers, garandeert de stichting dat minimaal 99% van alle donaties naar de projecten in Indonesië gaat.

Kansen onbenut

”Studenten die net van de universiteit komen, kennen hun eigen talenten en kwaliteiten vaak nog niet zo goed. Onze samenleving biedt weinig ruimte voor het ontdekken en ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen. Hierdoor blijven veel kansen onbenut”, vertelt Sander de Vries over zijn motivatie Carrièrestart op te richten.

”In Indonesië ligt de situatie anders” vult Remco Lange, voorzitter van Stichting Tileng, aan. ”Daar blijven veel kansen onbenut doordat er bij veel gezinnen geen geld is voor onderwijs. Ook verdienen niet alle docenten genoeg om zich full-time met het lesgeven bezig te houden, waardoor ze extra banen er naast moeten hebben.

“Daarom helpt Stichting Tileng kinderen naar school door middel van scholarships en vullen we salaris van leraren aan. We zijn dan ook ontzettend blij dat Carrièrestart ons financieel wil helpen bij deze belangrijke projecten.”

Vanzelfsprekend

Voor De Vries spreekt het voor zich om in te zetten voor projecten die onderwijs meer toegankelijk maken: ”We zijn ons bewust van onze bevoorrechte positie. Ik vind het daarom niet meer dan normaal om mensen die niet in deze positie zitten te ondersteunen.

Naast Stichting Tileng ondersteunen we onder andere Academie Spelderholt, waar jongeren met een beperking hun eigen studententijd tegemoet gaan, Focus on Education en Stichting Click Jongeren, waarbij jongeren bij jongeren terecht kunnen met hulpvragen. Ook Lange ziet het als vanzelfsprekend iets te doen voor mensen die het minder goed hebben dan hijzelf. ”Deze nieuwe samenwerking zorgt dat we nog meer mensen kunnen helpen. Daar ben ik erg dankbaar voor”.