We zitten zeker niet stil

Geplaatst op: 14 april 2020 · Geplaatst in: Geen categorie, Weekendverhalen

Het Coronavirus heeft ook invloed op onze manier van werken. We zitten zeker niet stil, maar zijn wel beperkt in wat we kunnen. Daarom van onze kant een update met de belangrijkste punten:

– De situatie op Java, Indonesië, is niet veel anders dan in Nederland. Scholen en restaurants zijn gesloten, het openbare leven ligt plat en ook daar moet iedereen zich aan de anderhalve meter afstand houden.

Dit heeft uiteraard ook een groot effect op onze projecten. De (kosten van) lopende projecten in het onderwijs lopen, hoewel de scholen gesloten zijn, uiteraard gewoon door, maar omdat bouwvakkers niet aan het werk kunnen liggen de bouwprojecten stil en worden vooralsnog even geen nieuwe projecten gestart.

– Bouworde Vlaanderen, die de afgelopen jaren meerdere projecten heeft opgepakt, zal dit jaar mogelijk niet afreizen. Vliegverkeer van en naar Java is op dit moment niet mogelijk en de projecten waar de jongeren van de Bouworde aan mee zouden werken liggen nog stil. Of de situatie zich op tijd zal verbeteren is uiteraard nog onzeker.

– Onze Kumpulan die gepland stond voor 21 mei is geannuleerd. Deze Kumpulan hadden we nog niet groots aangekondigd, maar omdat verschillende mensen op de hoogte waren van deze datum, willen we formeel laten weten dat de Kumpulan geen doorgang kan vinden. Wij hopen natuurlijk de Kumpulan later dit jaar in te kunnen halen, maar kunnen daar, zolang de huidige situatie voortduurt, nog geen inschatting van maken. Stichting Tileng vindt het van groot belang om open te zijn naar haar achterban. Mede in verband met de huidige privacyregelgeving zijn wij niet altijd in het bezit van de contactgegevens van al onze donateurs. De enige wijze waarop wij een zo groot mogelijk deel van onze achterban kunnen bereiken is derhalve via het internet, dus op social media en onze website www.tileng.nl.

Wanneer u vragen heeft, informatie mist, of gewoon over onze projecten van gedachten wilt wisselen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Iedereen krijgt altijd antwoord.

Wij streven er naar een digitale nieuwsbrief in het leven te roepen. Om u aan te melden voor deze nieuwsbrief kunt u gebruik maken van deze link. Laat hier uw gegevens achter en wij nemen u op in ons bestand.

Tot slot willen we u bedanken voor uw steun aan Stichting Tileng. Ook nu ‘onze’ projecten op Java tijdelijk stil staan in verband met het coronavirus, is het van groot belang dat wij de desa’s blijven ondersteunen.

Een goede gezondheid toegewenst.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting Tileng