Terug naar normaal

Geplaatst op: 17 juni 2022 · Geplaatst in: Geen categorie, Weekendverhalen

De afgelopen maanden staan in Nederland, en ook in grote delen van de rest van de wereld, in het teken van ‘terug naar normaal’. Zoveel mogelijk weer naar het werk, de sportschool, het restaurant, het theater, de kroeg, de bioscoop, etc. En als het even kan ook weer op vakantie.

Voor ons kwam daar iets speciaals bij. Afgelopen Hemelvaartsdag mochten we weer aanwezig zijn op een Kumpulan van Stichting Tileng en dan merk je pas dat je dat de afgelopen twee jaar hebt gemist. Iedereen was er weer. De artiesten die belangeloos voor ons komen optreden, uiteraard onze ambassadeur Wouter Muller, alle bekende gasten van de afgelopen Kumpulans en ook weer een aantal nieuwe gezichten.

Het was weer ouderwets gezellig, met veel muziek, meezingen, dansen en een tombola, maar bovenal weer lekker bijpraten met oude bekenden en aan nieuwkomers het werk van Stichting Tileng uitleggen. Natuurlijk is het voor mij als financiële man daarbij belangrijk dat Stichting Tileng een netto opbrengst van ongeveer € 1.500 kan bijschrijven, maar het is toch vooral het herstel van het persoonlijk contact met de achterban dat het meeste bijblijft.

“Terug naar normaal” had voor mij nog een bijzondere betekenis. Enige tijd geleden heb ik, in verband met privéomstandigheden en zeer tot mijn spijt, mijn activiteiten voor de stichting tijdelijk moeten opschorten. Het doet mij enorm veel plezier om nu te mogen vertellen dat ik weer in de gelegenheid ben mijn taken volledig op te pakken. Ik was derhalve weer als penningmeester op de Kumpulan aanwezig.

Ik kan niet onder woorden brengen hoezeer ik het heb gemist en hoeveel zin ik er weer in heb.

Pukul Terus
Cees van der Jagt