EEN NIEUWE AMBASSADEUR STELT ZICH VOOR…

Geplaatst op: 20 september 2023 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Ondersteuning voor bestuur in Nederland, mooie resultaten aan de andere kant van de wereld!

Sander de Vries
(Een sociale ondernemer met een inspirerend verhaal)

Sander in het kort:
“Sander de Vries zijn werkverleden, zijn gevoel voor ondernemen en de kansen die hij heeft mogen krijgen, hebben hem tijdens een reis het inzicht gegeven dat hij iets moois wil doen voor jonge mensen op een andere plek in de wereld! Mooie kansen creëren, persoonlijke ontwikkeling en het maximale uit het leven kunnen halen op een plek waar men niet die bevoorrechte positie heeft en het veel meer stappen kost om ergens te komen! Dat van een afstand mogelijk maken, is een kans die Sander nu met beide handen aangrijpt!”
 
Sander wilde 5 jaar geleden al iets voor onze Stichting doen. Tijdens een kop koffie in Capelle werd Sander geïnspireerd door het verhaal van Remco. Vol enthousiasme vertelde Remco over de Stichting van zijn vader, die hij in vaders schoenen nu alle liefde weet te geven.
 
En Sander, geboren te Java, werd tijdens het gesprek overvallen door een gedachte. “Het gaat mij goed en ik heb zoveel kansen gekregen. En wat gun ik deze kansen ook andere jonge mensen. Jongeren die niet in zo’n bevoorrechte positie zitten en voor hetzelfde doel meer moeten doen. Wat zou het mooi zijn als ik van een afstand een steentje kan bijdragen aan hun ontwikkeling!”
 
En niet alleen deze gedachte overtuigde Sander om iets te doen voor Stichting Tileng. Ook zijn werkverleden en ondernemersdrive versterkten dit gevoel.
 
Ja Sander, hoe zou jij jezelf omschrijven als ondernemer?
“Ik ben een maatschappelijk, sociaalbewuste ondernemer. Iemand die niet koste wat het kost voor de hoogste omzet en winst gaat. Het belangrijkste in mijn ogen is dat een medewerker met plezier naar het werk gaat, betrokkenheid en verantwoordelijkheid voelt. Met de ideeën die ik heb, creëer ik de mogelijkheid voor mensen om een leven op te bouwen; hypotheek betalen, op vakantie kunnen gaan, leuke dingen doen en bovenal de kans om een persoonlijke ontwikkeling te doorlopen. Waarde voor het bedrijf, maar zeker ook voor de mensen. Als dat lukt, dan genereer ik voor mijn gevoel omzet die iets toevoegt aan de wereld! Succes voor het bedrijf, maar ook successen voor elk individu!”
 
En deze maatschappelijke kijk heeft een verleden. Sander startte zijn carrière als belastingadviseur bij een groot accountancy kantoor met als specialisme International Corporate Tax. Mooi salaris en goede voorwaarden, maar het werk draaide om geld verdienen: elke gewerkte vijf minuten werd gefactureerd en dat werk leverde belastingbesparing op voor grote internationale bedrijven. Grote bedrijven, die het eigenlijk niet nodig hadden, werden door zijn kennis gesteund. Het was geen werk waar hij zelf met trots over sprak. Sterker nog, hij schaamde zich voor wat hij deed. De wereld werd er namelijk niet beter van.
 
Mensen in hun kracht zetten en hun talenten laten ontwikkelen, dat sprak hem aan. Na een opleiding tot professioneel coach aan de Academie voor Innovatief Trainen wist hij met zijn opgedane kennis een Recruitmentbureau te verrijken. “Jonge mensen coachen, dat geeft voldoening! Samen onderzoeken ‘waar word jij blij van?’ En voor bedrijven: Hoe behoud je je mensen?”
 
Zijn ondernemersbloed stroomde eigenlijk al tijdens zijn tijd als belastingadviseur, maar na zijn keuze om een carrièreswitch te maken, kreeg het ook alle ruimte. Hij ontwikkelde een recruitment platform voor fiscalisten en verkocht dit in 2015, hij zette een bloeiende coaching-praktijk op waar hij meer dan 2.500 professionals hielp en helpt en hij was de oprichter van het eerste Traineeship voor studenten: Carrièrestart. In 2018 nam hij ook nog eens een bedrijf over: Atrivision.

“Het leven verandert steeds meer in een digitale wereld. Leren waar en wanneer je wilt, dat is de toekomst.”
 
Deze gedachte is de start van de overname van Atrivision. Atrivision is specialist in het ontwikkelen van online opleidingen voor het bedrijfsleven. Het kan onder andere gaan om de uitleg van nieuwe wet- en regelgeving of werkinstructies en handleidingen voor apparatuur en grote machines. Eigenlijk overal waar medewerkers of klanten kennis moeten opdoen, kunnen bedrijven Atrivision inhuren. Een team van grafisch ontwerpers, didactische specialisten en digitale experts, bouwt samen met de inhoudsdeskundige van de opdrachtgever aan mooie effectieve leeroplossingen die passen bij de doelgroep.  Hierdoor heeft Sander een groot netwerk aan Learning & Development professionals opgebouwd. Voor deze professionals wil hij nu een plek creëren waar ze van elkaar kunnen leren en elkaar carrièrekansen kunnen bieden. Deze plek draagt de naam Colourful Learning.
 
Als Sander iets doet, wil hij het goed doen. Met verantwoording en een structureel succes. De reden dat we dan ook 5 jaar verder zijn voordat we Sander in ons midden hebben. Maar nu is de ruimte er van beide kanten. Sander heeft meer tijd voor een stapje ‘extra’. De ruimte om zich ook echt te binden aan een goed doel. Klaar om jongeren aan de andere kant van de wereld het maximale uit zijn/ haar leven te laten halen. Een samenwerking die aan onze Stichting de drive gaf om succesverhalen van studenten op Java op papier te zetten. De tijd is eindelijk rijp!

Sander, hoe wil jij bijdragen aan onze Stichting?
“Volgens mij kan Stichting Tileng meer doen om donaties vanuit het bedrijfsleven te krijgen. Daar wil ik mij graag voor inzetten. Zelf ga ik vanuit Colourful Learning direct al 2 studenten aan de andere kant van de wereld steunen. Maar ik wil alle Learning & Development professionals die zich aansluiten ook inspireren en motiveren om financieel bij te dragen. Dat kan een vrijwillige bijdrage zijn, maar ook een percentage van het abonnementsbedrag is een optie. Al met al gaat het erom dat er binnen het bedrijfsleven meer mensen weten en spreken over de Stichting. Vervolgens is tijd onze grootste vriend; uiteindelijk zal dat een flow aan donaties en het structurele succes opleveren.
 
Sander is alsmaar in beweging en Stichting Tileng reist graag met hem mee!