De fooienpot van Averechts

Geplaatst op: 13 februari 2006 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Café Averechts geeft elke twee maanden de fooien die in het café ontvangen worden weg aan een goed doel. De opbrengst van de fooienpot wordt nog eens verdubbeld door het café zelf. Stichting Tileng mocht onlangs € 1.640 ontvangen.

Averechts is een leuke, levendige (buurt)kroeg in de vogelenbuurt in Utrecht die volledig draait op vrijwilligers. De bedoeling van het café is op een leuke manier geld te verdienen omdat  vervolgens te besteden aan activiteiten en aan goede doelen die ze met elkaar bepalen. In principe kan iedereen hiervoor suggesties aandragen. Het café draait inmiddels op deze manier al ruim 20 jaar. In Café Averechts wordt getapt en gekookt, maar er zijn ook nog allerlei andere (culturele) activiteiten. Zie www.averechts.nl.

Hebt u ook een fooienpot en wilt u die beschikbaar stellen voor een goed doel, maak dan een bedrag over op bankrekening 64.45.17.824 van Stichting Tileng in Capelle aan den IJssel.