PROJECT’S REPORT PHASE II “PROJECT TK IMOGIRI”

Geplaatst op: 7 augustus 2006 · Geplaatst in: Weekendverhalen

De tweede fase van het project TK (kleuterschool) is afgerond. Er zijn nieuwe muren met ijzeren hekken geplaatst en er zijn nieuwe scheidingwanden geplaatst tussen de klaslokalen, enz.. 

Schreven Renata Jatmiko en Puri Purwanto op 26 mei jl. Een dag voor de verschrikkelijke aardbeving die plaats heeft gevonden in Imogiri.

Echter het bezoek ter plaatse van onze voorzitter met zijn zoon wees uit dat de kleuterschool weer voor een deel herbouwd moet worden.

Op het eerste gezicht stond de kleuterschool trots tussen de puinhopen in Imogiri overeind, alsof er niets gebeurd was, maar schijn bedriegt. Bij nader onderzoek blijkt de school niet meer te gebruiken te zijn wegens instortingsgevaar; de buitenmuren staan weliswaar overeind, maar dat is dan ook het enige. De kinderen krijgen nu les in tenten naast de school. De school zal voor een deelmoeten worden afgebroken en opnieuw moeten worden opgebouwd. Ook de waterput dient opnieuw opgemetseld te worden.

De ijzeren hekken, die van groot belang zijn omdat de TK op een kleine heuvel ligt hoger dan de andere huizen naast de TK, zijn ook van de fundering losgeraakt. De muren en hekken waren bedoeld de spelende kinderen te beschermen zodat ze niet meer onverwacht naar beneden zouden vallen tijdens het spelen rond de TK.

De mensen Imogiri willen langs deze weg alle donateurs van Stichting Tileng bedanken voor hun steun in het verleden en de komende moeilijke tijd.

Dank u wel, terima kasih.