Haar eerste boek

Geplaatst op: 16 maart 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Bovenkant formulierHet doet mij goed te melden dat begin april de eerste exemplaren van “Leven met afscheid nemen”, geschreven door Jeanette Bosman,  van de drukpersen rollen.

 

Afscheid nemen staat centraal in dit boek, waarin onder andere een jong meisje – een kind nog – in de waanzin van de oorlog betrokken raakt. Maar ook hoe ze na de oorlog in 1948 de man van haar leven ontmoette. Helaas na bijna 50 jaar en een afschuwelijk ziekbed, moest ze afscheid van hem nemen. Ook die zware slag wist zij te boven te komen. Haar achterkleinkinderen zijn nu de glanspunten in haar leven, maar juist op zulke ogenblikken mist ze haar grote liefde het meest. Waardevol zijn ook de oude, vertrouwde vrienden en vriendinnen die haar bijstonden en nog bijstaan.

Jeanette werd geboren in het voormalig Nederlands Indië. Zij groeide op in Soerabaja en bezocht daar de lagere school. Toen zij in de 2de klas van de HBS zat brak in Azië WO II uit. Zij overleefde samen met haar moeder diverse kampen. Na de oorlog was het dubbel hard studeren om de bijna 5 jaar leerachterstand in te halen. Het is haar gelukt en zij heeft altijd interessant werk kunnen vinden.

Stichting Tileng is regelmatig te gast bij Jeannette Bosman bij de uitzendingen van Radio Tokèh.

Radio Tokèh is een Indisch programma van een lokale omroep, die haar uitzendingen verzorgt  via Radio Ridderkerk.