Noodwoningen Imogiri

Geplaatst op: 23 maart 2007 · Geplaatst in: Weekendverhalen

CRW_0085Zoals u ongetwijfeld weet, zijn wij nu ongeveer een half jaar geleden begonnen met de financiering van de bouw van (nood)woningen in het door de aardbeving van 27 mei 2006 zwaar getroffen Imogiri.

Hoogste tijd dus voor een update.

Op dit moment zijn er al 44 woningen bij ons gereed gemeld. Op zich is dat al een getal waar we trots op mogen zijn. Naast de kille cijfers doet het ons echter ook bijzonder goed wanneer we zien hoe de reactie van de bewoners is op de woningen. Veel bewoners hebben hun nieuwe woning een persoonlijk tintje gegeven. De een door een apart kleurtje of het gebruik van iets afwijkende materialen en anderen door een eigen indeling te maken of er een tuintje bij aan te leggen. Kortom, iedereen voelt zich echt thuis in hun nieuwe verblijf. Gezien de aandacht die aan de inrichting en decoratie van de woningen wordt besteed kunnen wij ons dan ook niet aan de indruk onttrekken dat de bewoners hun nieuwe woning iets minder tijdelijk zien dan wij oorspronkelijk hadden bedoeld.

Een bijkomend positief effect van de bouw is de toename van economische activiteiten in de regio. Door gebruik te maken van lokale arbeid wordt er naast woonruimte ook inkomen gegenereerd. Zo is er een klein ‘prefab’-fabriekje opgezet, waarin de noodwoningen per drie stuks worden voorbereid. Verder is een lokale meubelmaker begonnen met het produceren van CRW_0001d pelitabetaalbare meubels, zodat de woningen ook ingericht kunnen worden.

Buiten het feit dat wij uiteraard doorgaan met financiering van de bouw van woningen zolang dat nodig is, en zolang wij er de middelen voor hebben, zullen wij ook steun gaan geven aan die groep mensen die zelf al begonnen zijn, zelfstandig of met de hulp van de overheid, met de (her)bouw van een woning, maar die niet de middelen hebben om dit zelf te voltooien. Ons einddoel blijft om iedereen op een goede manier onder dak te brengen. Wij zijn dan ook iedereen die hieraan financieel heeft bijgedragen bijzonder dankbaar. Met name de steun die wij hebben gekregen van de Gemeente Capelle aan den IJssel kan hierbij niet voldoende worden benadrukt.

 

 

 

CRW_0004